Najnovije vijesti

Ugašen požar u TC Belamionix u Gradačcu

21/11/2023 | objavio Radio Gradačac
Ugašen požar u TC Belamionix u Gradačcu
GRADAČAC

U magacinu trgovine “Pepco” u Tržnom centru “Belamionix” u Gradačcu sinoć je izbio požar, koji je uočila policijska patrola Policijske stanice (PS) Gradačac u ophodnji. Požar su brzom intervencijom uspješno lokalizovali i ugasili pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice (PVJ) Gradačac.

Vatra se pojavila u prstoru magacina, odnosno na izlazu iz magacina. Odmah po dojavi PVJ je uputila dva vozila. Požar je uspješno lokalizovan i ugašen i ne prijeti više nikakva daljnja opasnost. O uzrocima požara je još rano govriti, rekao je nakon gašenja požara Siniša Baković, rukovodioc PVJ Gradačac.

Intervencija je trajala od 18:15 do 19:45 sati. U gašenju požara učestvovalo je pet vatrogasaca sa dva vozila.

Službenici policije odmah su obavijestili dežurnog operativnog u PS Gradačac, dok su na mjestu događaja već bili pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Gradačac koji su brzom intervencijom lokalizovali i ugasili požar, saopćeno je iz Uprave policije MUP-a TK. 

O događaju je upoznat dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva TK, koji je naložio da istražitelji Sektora kriminalističke policije UP MUP TK-a, u cilju utvrđivanja uzroka požara, u prisustvu inspektora za protivpožarnu zaštitu i zaštite na radu izvrše uviđaj. Sve dalje mjere i radnje takođe će biti poduzete po nalogu i pod nadzorom postupajućeg tužioca. 

Radio Gradačac / FENA

Comments are closed.

YouTube