Najnovije vijesti

Uhapšena dva lica zbog sumnje da su počinili tešku krađu u Kerepu

14/08/2019 | objavio Radio Gradačac
Uhapšena dva lica zbog sumnje da su počinili tešku krađu u Kerepu
Bezbjednost

Policijski službenici Uprave policije MUP TK-a su zajedničkim operativnim radom rasvijetlili i dokumentovali krivično djelo Teška krađa, počinjeno 02/03.08.2019. godine nad magacinom firme u mjestu Kerep, općina Gradačac, iz kojeg su otuđeni: kombi vozilo, veća količina prehrambenih proizvoda, deterdženata, tečnih sapuna i drugih artikala.

S tim u vezi, nakon opsežnih zajedničkih aktivnosti na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, dva osumnjičena lica A.B., rođen 1986. godine nastanjen na području grada Tuzla i E.V., rođen 1997. godine nastanjen na području općine Gradačac, su lišena slobode i privedena u službene prostorije radi kriminalističke obrade, saopćeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona. 

U toku operativnog rada na terenu pronađeni su i izuzeti sljedeći predmeti: sredstva za čišćenje, prehrambeni proizvodi, osvježivači prostora, deterdženti, te dva putnička motorna vozila i drugi predmeti.

Dana, 13.08.2019. godine A.B. i E.V. su, uz Izvještaj, predati Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona na dalje postupanje, zbog postojanja osnova sumnje da su, s ciljem pribavljanja protivpravne imovinske koristi, zajedno počinili krivično djelo Teška krađa na štetu pravnog lica – firme na području općine Gradačac, navodi se u saopćenju MUP TK.

Radio Gradačac / MUP TK

Comments are closed.

YouTube