Najnovije vijesti

Upis u školu gitare do 23. novembra

16/11/2018 | objavio Radio Gradačac
Upis u školu gitare do 23. novembra
GRADAČAC

Bošnjačka zajednica kulture “Preporod” Gradačac u periodu od oktobra 2018. do aprila 2019. godine realizuje projekat “LOKUM” (likovna kolonija, obrazovanje, kultura, umjetnost i muzika).

Cilj projekta je promocija umjetničkog stavaralaštva i očuvanje kulture i tradicije naroda i narodnosti Bosne i Hercegovine.

U okviru projekta će se u prostorijama Preporoda održati niz radionica/škola, kojima će rukovoditi uvaženi profesori i istaknuti majstori i poznavaoci raznih umjetničkih i zanatskih disciplina.

Tim povodom su iz gradačačkog Preporoda uputili poziv svim zainteresovanim učenicima osnovnog i srednjeg obrazovanja da se prijave za učešće u školi gitare koja će početi 24.11.2018. godine u 11,00 sati.

Prijaviti se možete lično u prostorije Preproda (ul. H.K. Gradaščevića b.b.) svakim radnim danom od 8,00 do 14,00 sati ili na e-mail: preporod.gradacac@hotmail.com ili na broj telefona: 035/816-138.

Rok za prijave je do 23. novembra.

Projekat je podržan je kroz Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu – ReLOaD, koji finansira Europska unija (EU), a provodi Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP). „LOKUM“ je finansijski podržala Općina Gradačac. Partneri su: KUD „Gradačac“ i Mreža žena „Veliko srce u BiH“ Gradačac.

Radio Gradačac / BZK “Preporod” Gradačac

Comments are closed.

YouTube