Najnovije vijesti

Uprava policije MUP TK-a – Oduzeta opojna droga

09/07/2020 | objavio Radio Gradačac
Uprava policije MUP TK-a – Oduzeta opojna droga
Bezbjednost

Dana, 8.7.2020. godine policijski službenici Uprave policije MUP TK-a (SKP – Odsjek za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga) su, obavljajući redovne poslove i zadatke na suzbijanju i sprečavanju zloupotrebe opojnih droga, u Živinicama, izvršili kontrolu i pretres lica Dž.M., rođena 1998. godine iz Živinica i E.M., rođen 1993. godine iz Živinica, kojom  prilikom su pronašli jedno pakovanje od pvc. folije sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu i jedan tz. “joint”.

Takođe, istog dana policijski službenici OKP PU Gradačac su u Gradačcu kontrolisali lice M.R., rođen 1994. godine nastanjen na području grada Gradačca, kojom prilikom su pronašli jedno pakovanje od pvc. folije sa sadržajem bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “amfetamin speed”.

Pronađene materije su privremeno oduzete, a nad navedenim licima je izvršena kriminalistička obrada. O događajima je obaviješten kantonalni tužilac, a policijski službenici nastavljaju daljnji rad na dokumentovanju istih.

 

Radio Gradačac / MUP TK

Comments are closed.

YouTube