Najnovije vijesti

Uprava policije MUP TK – Oduzeta veća količina pirotehničkih sredstava

28/12/2017 | objavio Radio Gradačac
Uprava policije MUP TK – Oduzeta veća količina pirotehničkih sredstava
Bezbjednost

Službenici Uprave policije MUP-a TK-a su postupajući prema Operativnom planu kojim su predviđene pojačane mjere i aktivnosti na suzbijanju i sprečavanju nezakonitog prometa pirotehničkih sredstava, u vremenskom periodu od 22. do 28.12.2017.godine na području Srebrenika, Tuzle, Živinica, Gračanice, Banovića i Gradačca oduzeli veću količinu pirotehničkih sredstava.

Policijski službenici PS Gradačac su dana 24.12.2017.godine u mjestu Porebrice, općina Gradačac, zatekli lica V.M., rođen 1987.godine i F.M., rođen 1997.godine, oba nastanjena u Brčko Distriktu, koji su posjedovali, nudili i prodavali pirotehnička sredstva bez odobrenja nadležnog organa i to ukupno oko 200 komada petardi i 6 raketa, koje su privremeno oduzete od istih.

Protiv navedenih lica biće podneseni zahtjevi za pokretanje prekršajnog postupka zbog počinjenih prekršaja shodno Zakonu o javnom redu miru Tuzlanskog kantona, a službenici policije nastavljaju daljnje operativne aktivnosti u vezi navedene problematike, saopćeno je iz MUP TK.

Ranije je iz PS Gradačac upućen apel građanima da će preduzeti  sve potrebne preventivne i represivne mjere iz svoje nadležnosti kako bi za sve građane obezbijedili sigurno okruženje u vrijeme predstojećih praznika.

Radio Gradačac / MUP TK

Comments are closed.

YouTube