Najnovije vijesti

Uručena IT oprema za pet mjesnih zajednica u Gradačcu

07/03/2022 | objavio Radio Gradačac
Uručena IT oprema za pet mjesnih zajednica u Gradačcu
GRADAČAC

U Gradačcu je održana svečana ceremonija primopredaje IT opreme za tehničku podršku radu pet mjesnih zajednica. Rezultat je to provedbe druge faze projekta „Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“ koje implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u BiH u saradnji sa Gradom Gradačac. Vrijednost donirane opreme je 12. 400 KM.

Razvojni program Ujedinjenih nacija u BiH realizuje drugu fazu projekta „Jačanje uloge mjesnih zajednica“ u koji su uključene 41 jedinica lokalne samouprave, odnosno 199 mjesnih zajednica.

Grad Gradačac je i u ovoj fazi  nastavio saradnju sa UNDP-om i međunarodnim finansijerima, vladama Švedske i Švicarske, s ciljem osnaživanja mjesnih zajednica i aktivnog uključivanja mještana u definisanju njihovih potreba kroz projekte za unapređenje lokalnih zajednica.

Na području grada Gradačca u projekat „Jačanja uloge mjesnih zajednica u BiH“ je uključeno pet mjesnih zajednica (MZ): Mionica III, Kerep, Zelinja Srednja, Varoš i Vida II. Njima je danas uručena IT oprema kako bi se omogućila tehnička podrška za kvalitetniji rad.

Donirano je po pet kompjutera sa perifernom opremom, multifunkcionalnih štampača (printer, skener, fax) i tableti kao mobilna tehnička podrška. Nabavljen je i projektor sa platnom i nosačima koji će korisiti partnerske mjesne zajednice u vlastitim ili prostorijama Grada Gradačac.

Kako je saopćeno iz gradske uprave, u okviru Projektnog fonda za lokalne inicijative predviđena su sredstva koja su namjenjena za finansijsku podršku projektima predloženim od strane mjesnih zajednica, a koji su u skladu sa prioritetima definisanim na forumima građana u njihovim mjesnim zajednicama u partnerskim Jedinicama lokalne samouprave (JLS).

Tim povodom, danas je održan mentorski sastanak s ciljem izrade projektnih prijedloga za javni poziv koji je raspisao Grad Gradačac za podršku realizaciji lokalnih prioriteta u pet partnerskih mjesnih zajednica.

Ovaj projekat sprovodi Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u saradnji sa Gradom Gradačac uz finansijsku podršku Vlada Švedske i Švicarske i budžeta Grada Gradačac.

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube