Najnovije vijesti

Uručenjem Odluke, Irfan Halilagić i formalno mandatar za sastav Vlade TK

22/02/2022 | objavio Radio Gradačac
Uručenjem Odluke, Irfan Halilagić i formalno mandatar za sastav Vlade TK
Tuzlanski kanton

Nakon što je rukovodstvo Skupštine TK prihvatilo prijedlog Stranke demokratske akcije da za mandatara bude imenovan Irfan Halilagić, odluku mu je uručio predsjednik Skupštine Žarko Vujović.

– Na njemu je da u što kraćem roku, zakonski je to 10 dana, predloži ministre koji će otići na provjeru. To potcrtavam, da nam se ne bi, slučajno, potkrala greška, kao što je to bilo 2019. godine, nacionalni sastav, spolni i tako dalje, rekao je Žarko Vujović, predsjednik Skupštine TK.

Mandatar za sastav Vlade kantona Irfan Halilagić naglašava da će se uz ispunjavanje direktnih ustavnih nadležnosti, nastojati realizovati i neki od razvojnih ciljeva.

Meni je jasno da procesi u Tuzlanskom kantonu traju, da ne počinju od danas, i od nas. Želim naglasiti da sve ono započeto, a što je u interesu građana, bit će i nastavljeno, kazao je Irfan Halilagić, mandatar za sastav Vlade TK.

Nova Vlade Tuzlanskog kantona, treća u ovom mandatu, bit će imenovana nekoliko mjeseci prije izbora.

Nova Vlada TK mandat preuzima osam mjeseci prijed izbora, no to nikako ne treba biti alibi. Naprotiv, mislim da trebamo uložiti dodatne napore, dodatnu energiju, da društvene procese vodimo, i radimo sve ono što nam je zadatak, navodi Halilagić.

Novi ministri, rečeno je, ne smiju imati optužnice, to je kriterij od kojeg se neće odstupiti.

Smatramo da se toga treba pridržavati, uz te dodatne provjere, da nam se ne bi šta potkralo. Da se ispunjavaju preuzete obaveze i ono što je rečeno, ističe Vujović.

Mandatar za sastav Vlade Tuzlanskog kantona je diplomirani pravnik, na prethodnim lokalnim izborima bio je kandidat za nečelnika Općine Lukavac.

__________________________________________________________________________

___________________________________________________________________________

Radio Gradačac / RTV TK

Comments are closed.

YouTube