Najnovije vijesti

Uskoro azil za pse

09/07/2021 | objavio Radio Gradačac
Uskoro azil za pse
GRADAČAC

Početkom juna ove godine u Gradačcu započeli su radovi na izgradnji azila za pse. Objekat će služiti kao sklonište za pse maksimalnog kapaciteta 100 pasa. Vrijednost ovog projekta iznosi oko 150.000 KM i cijeli iznos je izdvojen iz Budžeta Grada Gradačca.

Lokacija budućeg skloništa nalazi se izvan zone individiualnog stanovanja, tačnije u neposrednoj blizini Prečistača otpadnih voda u mjesnoj zajednici Ledenice Gornje.

Kompleks skloništa za pse sastojat će se od nekoliko objekata. Upravna zgrada od tri kontejnera koji će biti uređeni za kancelariju rukovodioca skloništa za pse, kuhinju hrane za pse i prostor za održavanje higijene te garderoba i prostor za rekvizite. Ambulanta je smještena zasebno u jednom kontejneru. Prostor za boravak pasa je odvojen od upravnog dijela ogradom sa pješačkom i kolskom kapijom.

Trenutno Grad Gradačac ima privremeno rješenje za napuštene životinje. Završetkom ovog projekta Gradačac će dobiti novi i moderni azil za napuštene životinje i  ponudit će puno bolje uslove za smještaj i boravak životinja, saopćeno je iz Gradske uprave. 

Radio Gradačac / Grad Gradačac

Comments are closed.

YouTube