Najnovije vijesti

Uskoro otvaranje objekta kule Zmaja od Bosne za posjetioce

09/04/2021 | objavio Radio Gradačac
Uskoro otvaranje objekta kule Zmaja od Bosne za posjetioce
Biznis

Nakon što je krajem marta u objekat Gradine uveden novi zakupac, počeli su radovi na uređenju ovog kompleksa.

Velika mi je čast i zadovoljstvo ali istovremeno i velika odgovornost što sam izlicitirao jednu ovako znamenitu i veoma bitnu građevinu nama Gradačačanima, rekao je za Radio Gradačac Belmin Baković, socijalni radnik koji se odlučio okušati u oblasti ugostiteljstva i turizma.

Najavio je ulaganja na uređenju kruga kule Zmaja od Bosne, renoviranje restorana Lovac, postavljanje i natkrivanje bašte ispred njega.

Trenutno se izvode radovi na uređenju i osvježavanju prostora u samoj kuli, krečenje zidova, lakiranje drvenih površina i nabavka novog inventara. Naravno, planirano je još mnogo toga za uraditi ali neka neke stvari ostanu kao iznenađenje, dodaje Baković ističući kao svoj glavni cilj da se ovom objektu vrati stari sjaj i status koji zasigurno zaslužuje.

–  I da svaki posjetioc koji posjeti našu kulu sa sobom ponese utiske domaćinske gradačačke dobrodošlice, od samog ulaza, preko ljubaznog osoblja, raznovrsnosti i kvalitetne kuhinje i ostalih sadržaja koje ćemo nuditi, ističe ovaj mladi poduzetnik.

Ukoliko se radovi budu odvijali planiranom dinamikom, otvaranje i početak rada restorana Lovac i same kule Zmaja od Bosne može se očekivati krajem maja ili početkom juna.

 

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube