Najnovije vijesti

Uskoro počinje nova sezona Prvenstva Saveza košarke u kolicima BiH

16/09/2020 | objavio Radio Gradačac
Uskoro počinje nova sezona Prvenstva Saveza košarke u kolicima BiH
Košarka

Takmičenje u XXVI državnom Prvenstvu Saveza košarke u kolicima BiH počinje 26./27.09.2020. godine uz učešće šest timova koji su se takmičili i prošlu sezonu. U novoj sezoni takmičit će se klubovi „Vrbas“ Banja Luka, „Una-Sana“ Bihać, „Zmaj“ Gradačac, „Sana“ Sanski Most, 3K Sarajevo i „Bosna“ Zenica.

Takmičarski brojevi su preuzeti iz plasmana Sezone 2019/20. godine. Kotizaciju za jesenji dio takmičenja potrebno je izmiriti do početka prvog kola 26.09.2020. godine. Prelazni rok traje od 7. do 25. septembra do 12 sati. Sve utakmice se moraju održati uz strogo poštovanje pravila održavanja socijalne distance i bez prisustva publike, saopćeno je iz Saveza košarke u kolicima BiH.

U prvom kolu 26./27.09.2020. godine sastaju se: KKI „Vrbas“ – KIK „Bosna“, KIK „Una-Sana“ – 3K Sarajevo i KIK „Zmaj“ – KIK „Sana“.

Podsjećamo da je prošla sezona prekinuta nakon pet odigranih kola zbog pandemije COVID-19. Košarkaški invalidski klub „Zmaj“ Gradačac je zauzeo 3. mjesto sa tri pobjede, dva poraza i osvojenih osam bodova. Prvaci su članovi KKI „Vrbas“ a drugo mjesto pripalo je ekipi KIK „Una-Sana“ Bihać.

 

Radio Gradačac / SKK BiH

Comments are closed.

YouTube