Najnovije vijesti

Uspješan nastup KBS “Zmaj” u karate ligi Tuzlanske regije

09/12/2022 | objavio Radio Gradačac
Uspješan nastup KBS “Zmaj” u karate ligi Tuzlanske regije
Borilački sportovi

Proteklog vikenda je završeno posljednje kolo karate Lige tuzlanske regije za 2022. godnu. Karate liga imala je četiri kola koja su održana u Lukavacu, Doboj Istoku, Gračanici i Tuzli. U izuzetno kvalitetnim takmičenjima učešće je uzelo oko 2000 takmičara. Organizator takmičenja bilo je Udruženje karate WKF klubova Tuzlanske regije.

Tokom svakog kola takmičari su sakupljali bodove na osnovu plasmana. Nakon posljednjeg kola Lige održanog u Tuzli proglašeni najbolji takmičari i klubovi. Petnaest takmičara i pet ekipa od dječijeg do seniorskog uzrasta proglašeno je najuspješnijim u svojim starosnim i težinskim kategorijama na nivou Tuzlanske kantona, među kojima su i takmičari Kluba borilačkih sportova “Zmaj” Gradačac.

Diplomu najboljeg takmičara lige dobili su: Ejub Kavazović – kate dječaci 12 godina; Nadja Peštalić – kate djevojčice 9 godina; Daris Suljkanović – kate dječaci 9 godina i Anel Bahić- borbe juniori – 61Kg.

Kako je saopćeno iz KBS “Zmaj” Gradačac titulu prvaka lige je osvoji KK “DO” Tuzla. Drugoplasirani klub je “SENSEI” Lukavac a treće mjesto osvojio je klub “BOSNA” Kalesija.

Radio Gradačac / KBS “Zmaj” Gradačac

Comments are closed.

YouTube