Najnovije vijesti

Uspješna takmičarska godina za KBS „Zmaj“ Gradačac

20/12/2016 | objavio Radio Gradačac
Uspješna takmičarska godina za KBS „Zmaj“ Gradačac
Borilački sportovi

Klub borilačkih sportova”ZMAJ” Gradačac je proteklog vikenda učestvovao na dva međunarodna karate turnira.

U subotu je KBS”ZMAJ” učestvovao sa 5 takmičara na međunarodnom karate turniru u Banja Luci kome  je domaćin bio KBS”CASTRA”  iz Banja Luke.

Boje Zmaja branili su: Tarik Avdić, kate pojedinačno, Omerčić Amel borbe pojedinačno i kata tim kadetkinje u sastavu Ajla Vehabović, Anela Hanić i Nusreta Bećirović.

Avdić Tarik je u konkurenciji 25 takmičara osvojio zlatnu a Amel Omerčić bronzanu medalju. Iako su se takmičile u konkurenciji juniorki kata tim kadetkinja je osvojio zlatnu medalju. Na ovom turniru učestvovalo je oko 400 takmičara iz 30 klubova.

U nedjelju je KBS”ZMAJ” učestvovao na 16 po redu otvorenom karate turniru kome je domaćin bio karate klub “FORMA” iz Tuzle.

Zmaj je učestvovao sa 27 takmičara i osvojioje 12 zlatnih, 4 srebrene i  9 bronzanih medalja.

Na kraju je uslijedilo prijatno iznanedenje gdje je takmičarska komisija proglasila čalnove KBS Zmaj kao najuspješnije takmičare turnira i to: Tarik Kadić u muškoj  i AjlaVehabović u zenskoj konkurenciji. KBS Zmaj je zauzeto drugo mjesto u ukupnom poredku klubova.

Na 16. otvorenom karate turniru u Tuzli učešće  je uzelo 434 takmičara iz 30 klubova sa područja BiH.

Proteklog vikenda je okončana takmičarska sezona naših Zmajeva za 2016 godinu. Iz kluba poručuju daovu takmičarsku sezonu mogu ocijenuti kao veoma uspješnu obzirom na postignute rezultate.

 

Radio Gradačac/KBS „Zmaj“ Gradačac

Comments are closed.

YouTube