Najnovije vijesti

Vakcinacija Sinovac i Sinopharm vakcinama protiv Covid-19

18/07/2021 | objavio Radio Gradačac
Vakcinacija Sinovac i Sinopharm vakcinama protiv Covid-19
GRADAČAC

U četvrtak i petak (22. i 23. jula) će se u prostorijama Doma zdravlja Gradačac nastaviti vakcinacija građana protiv COVID 19.  Kako saznajemo u Higijensko-epidemiološkoj službi Doma zdravlja radi se o 99 doza Sinovac i 197 doza Sinopharm vakcina kojima će se vakcinisati prioritetne kategorije stanovništva.

Ljekari porodične medicine imaju po tri doze Sinovac i 20 doza Sinopharm vakcina za pacijente iz timova porodične medicine. Radi se o osobama preko 60 godina starosti, hrončnim bolesnicima i osobama sa težim oboljenjima. Vakcinacija će se vršiti i za osobe starije od 50 godina.  

Vakcinacija će se obaviti u vremenu od 8 do 15 sati u prostorijama bivše COVID ambulante u Domu zdravlja, pored Službe hitne medicinske pomoći. Aplikacija Sinovac vakcina je u četvrtak (22. jula) a Sinopharm u petak 23. jula 2021. godine prema utvrđenom rasporedu dolaska pacijenata iz timova porodične medicine.

Zdravstveni nadzor nad pacijentima nakon aplikacije vakcine u trajanju od 15 minuta obavit će ljekar iz Službe hitne medicinske pomoći.

Radio Gradačac / HES Doma zdravlja Gradačac

Comments are closed.

YouTube