Najnovije vijesti

Vakcinisano 100 zdravstvenih radnika Doma zdravlja i Banje “Ilidža”

05/04/2021 | objavio Radio Gradačac
Vakcinisano 100 zdravstvenih radnika Doma zdravlja i Banje “Ilidža”
GRADAČAC

Na području Tuzlanskog kantona 12. marta 2021. godine počeo je proces vakcinisanja protiv koronavirusa zdravstvenih radnika. Vakcine proizvođača AstraZeneca, koju je donirala Republika Srbija, i Pfizer Comirnaty iz Covax programa do danas je primilo 100 zdravstvenih radnika Doma zdravlja Gradačac i JZU Banja “Ilidža” Gradačac. 

Vakcinacija zdravstvenih radnika na području Gradačca počela je 16. marta i tada je vakcinsano 20 uposlenika Doma zdravlja.

Nakon pauze zbog odluke Odbora za koordinaciju provođenja Plana vakcinisanja protiv COVID-19 da se privremeno stopira vakcinacija AstraZeneca vakcinama u Federaciji BiH, 22. marta je nastavljena vakcinacija zdravstvenih radnika u Gradačcu.

Među ukupno 50 vakcinisanih zdravstvenih radnika vakcinom Covishield-AstraZeneca je i 16 uposlenika JZU Banja „Ilidža „Gradačac. Vakcinom Pfizer Comirnaty protiv Covid-19 do sada je ukupno vakcinisano 50 zdravstvenih radnika, 38 iz Doma Zdravlja i 12 uposlenika Banje “Ilidža”.

Proces vakcinacije bi trebao biti kontinuiran i u narednom periodu se očekuje da će vakcine biti dostupne uposlenicima ostalih javnih službi i stanovnicima Gradačca.

Radio Gradačac / HES Doma zdravlja Gradačac

 

 

 

Comments are closed.

YouTube