Najnovije vijesti

Vatrogasci gasili dva požara na Lipici – Servisne informacije za 27.03.2022.

27/03/2022 | objavio Radio Gradačac
Vatrogasci gasili dva požara na Lipici – Servisne informacije za 27.03.2022.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 6:32 zalazi u 19:13 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljeno i zbrinuto 85 pacijenta.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođene su tri bebe, tri dječaka.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu dogodila se jadna saobraćajna nezgoda sa materijalnom štetom u Mediđi Donjoj usljed slijetanja s kolovoza. Pvrijeđene su tri osobe, od kojih je jedna zadobila teške tjelesne povrede. Evidentiran jedan slučaj u rubrici „ostali događaji“.

Stanje na putevima – Dolaskom povoljnijih vremenskih prilika, učesnicima u saobraćaju skrećemo pažnju na povećan broj biciklista i motociklista na putevima.. (BIHAMK)

Radarske kontrole – od 10:50 do 12:20 sati M-1.9 Ledenice Donje i od 14:30 do 16:30 sati M-1.9 ul.Sarajevska. (BIHAMK)

Profesionalna vatrogasna jedinica – dvije intervencije gašenja požara. U MZ Rajska na lokalitetu Lipica gorilo nisko rastinje i šume. Prva intervencija je trajala od 15:00 do 19:20 sati. Opožareno je oko  80 dunuma zamljišta. Vatrogasci su u periodu od 22:00 do 02:30 sati ponovo intervenisali na Lipici, ali drugom lokalitetu. Opožarena površina je oko 15 dunuma. U gašenju oba požara učestvovala po jedna posada sa tri vatrogasca i jednim vozilom.

Komunalac – redovno vodosnabdijevanje gradskog vodovoda bez prijavljenih zastoja i većih kvarova.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 11°C , atmosferski pritisak 1003 mb, relativna vlažnost zraka 46%, puše slab vjetar promjenjivog smjera. Vrijeme danas sunčano. Najviša dnevna temperatura zraka od 20 do 22°C.

Biometeorološka prognoza: Biometeorološke prilike su povoljne. Većina ljudi će se osjećati dobro, a tegobe kod osjetljivih osoba neće biti suviše jake. Poslijepodnevni sati će proteći sa visokim temperaturama zraka, stoga je poželjno biti oprezniji i ne pretjerivati sa aktivnostima. Preporučuje se slojevito odijevanje i boravak na otvorenom. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube