Najnovije vijesti

Veterani uljepšali Festival rukometa u Gradačcu

12/11/2018 | objavio Radio Gradačac
Veterani uljepšali Festival rukometa u Gradačcu
Rukomet

U subotu je u Gradačcu održan Festival rukometa a publika je imala priliku vidjeti dvije utakmice, od kojih je revijalni susret veterana RK „Gradačac“ izazvao velike simpatije.

Prije početka derbija 8. kola Prve lige FBiH grupa Sjever između ekipa Gradačac i Krivaje iz Zavidovića na tern su istrčale naše rukometne legende. Publika je ponovo imala priliku vidjeti na djelu neke od igrača koji su proslavili gradačački rukomet igrajući u Republičkoj ligi BiH ali i one koji su se uspješno takmičili u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Da je rukomet jedan od najatraktivnijih i najborbenijih kolektivnih sportova pokazali su gradačački veterani u nekoliko veoma lijepih i izrađenih akcija. Publika je aplauzom nagradila svaki dobar potez i pogodak na obje strane.


RK Gradačac – veterani:

Ekipa A – Budimir Mikulić, Mehmed Doborac, Mario Draganović, Hasan Mujdanović, Sead Duraković, Almir Doborac, Aleksandar Dašić, Nedžad Isić, Omer Lipovac, Jasmin Duraković i trener Mustafa Mujić.

Ekipa B – Fatmir Sarajlić, Mario Petrović, Elvir Peštalić Minja, Mirza Doborac, Nihad Prljača, Mirza Bajramović, Bojan Igračev, Dženan Kapetanović, Mustafa Kevrić i Adnan Avdičević.


Rezultat nije bio u prvom planu a utakmica je završena bez pobjednika, neriješeno 23:23. Delegat je bio Ruzmir Hamidović, sudija Mirza Taletović a zapisničar Senad Avdičević. 

Ova utakmica je imala humanitarni karakter a sav prihod je namijenjen u humanitarne svrhe.

U prvenstvenoj utakmici Krivaja je savladala Gradačac rezultatom 17:34 (11:18) i pokazala se kao borbenija i kvalitetnija ekipa koja je dominirala na terenu. Kod gostiju je najefikasniji bio Edin Klis sa osam pogodaka a u ekipi domaćina kapiten Edin Zrnić sa četiri postignuta gola.

Festival rukometa u Gradačcu uljepšali su i najmađi, polaznici Škole rukometa RK „Speed“Gradačac“, koji su promovisali mini-rukomet i zasluženo pobrali simpatije i aplauze publike u sportskoj dvorani.

Radio Gradačac / Foto: Redžep Kadrić EVROPA

Comments are closed.

YouTube