Najnovije vijesti

“Vezeni most” u Gradskom kinu

27/10/2016 | objavio Radio Gradačac
“Vezeni most” u Gradskom kinu
Manifestacije

U prepunoj kino dvorani u Gradačcu održano je druženje književnika sa učenicima osnovnih škola, u okviru festivala „Vezeni most“.

1a

U ime Javne biblioteke „Alija Isaković“, kao jednog od organizatora druženja, Mirsa Šarić upoznala je mališane sa gostima, književnicima Zejćirom Hasićem, Zehrom Isić i Šimom Ešićem.

2a

Na sebi svojstven način, Ešić je mališane upoznao sa festivalom koji se već 13 godina održava u Tuzli. O ovoj jedinstvenoj manifestaciji u BiH, Šimo Ešić je za Radio Gradačac rekao:

 

Književnica Zehra Isić iz Srebrenika predstavila se pjesmama iz svoje zbirke „Zlatna ljubičica“, dok je Zejćir Hasić književnik iz Brčkog, dobitnik dvije književne nagrade „Mali princ“, goste uveselio zagonetkama i svojim pjesmicama. Druženje je proteklo u sjajnoj atmosferi, a djeca su sa oduševljenjem upijala svaku riječ.

3a

„Vezeni most“ je Međunarodni dječiji festival, čiji naziv potiče od istoimene pjesmice naše poznate književnice Nasihe Kapidžić – Hadžić. Ova manifestacija  započela je 25.oktobra u Tuzli i trajat će do subote. Pored gradova TK, pisci će posjetiti i Distrikt Brčko.

4a Samed Mustafagić

Comments are closed.

YouTube