Najnovije vijesti

VIDEO: Domu zdravlja predano na korištenje sanitetsko vozilo, donacija partnerskog grada Dürena

26/07/2019 | objavio Radio Gradačac
VIDEO: Domu zdravlja predano na korištenje sanitetsko vozilo, donacija partnerskog grada Dürena
GRADAČAC

Dom zdravlja u Gradačcu od danas je bogatiji za još jedno potpuno opremljeno sanitetsko vozilo za potrebe Službe Hitne medicinske pomoći. Radi se o donaciji njemačkog partnerskog grada Dürena kojom će biti omogućeno efikasnije pružanje usluga Hitne medicinske pomoći u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Gradonačelnik Gradačca Edis Dervišagić i direktorica Doma zdravlja Gradačac dr. Alma Šakić danas su potpisali ugovor kojim Grad Gradačac ovoj zdravstvenoj ustanovi ustupa na korištenje sanitetsko vozilo za potrebe transporta pacijenata i pružanje hitne medicinske pomoći. Radi se o još jednoj u nizu donacija njemačkog grada Dürena gradu Gradačcu, a kao rezultat dugogodišnje saradnje i partnerskih odnosa ove dvije lokalne zajednice na raznim poljima.

Ovom donacijom će biti unaprijeđena usluga Doma zdravlja u Gradačcu u smislu transporta pacijenata i pružanja hitne medicinske pomoći, što dodatno dobija na značaju uzme li se u obzir udaljenost Gradačca od središta Kantona i UKC-a Tuzla čije usluge koriste građani ove lokalne zajednice.

Prema onome što se mogli čuti prilikom primopredaje, bez obzira što se radi o polovnom i korištenom vozilu, od danas je ovo najkvalitetnije i najopremljenije sanitetsko vozilo u voznom parku gradačačkog Doma zdravlja.

Osim sanitetskog vozila, prijatelji iz Dürena su Domu zdravlja uputili i donaciju u vidu profesionalnih uniformi, prsluka i jakni za opremanje medicinskog i drugog osoblja.

Opširnije saznajte u TV prilogu emitovanom u Dnevniku TV TK.

U prilogu govore: Edis Dervišagić – gradonačelnik Gradačca, dr. Alma Šakić – direktorica Doma zdravlja Gradačac i Samir Omerović – šef voznog parka DZ Gradačac.

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube