Najnovije vijesti

VIDEO: Gradačački vatrogasci dobili hidraulična kliješta i makaze

07/08/2020 | objavio Radio Gradačac
VIDEO: Gradačački vatrogasci dobili hidraulična kliješta i makaze
GRADAČAC

Danas je Profesionalnoj vatrogasnoj jedinici Gradačac uručena vrijedna donacija. Radi se o hidrauličnom alatu, kliještima i makazama, sa kompletnom opremom koja se koristi za spašavanje osoba prilikom saobraćajnih nesreća. Vrijednost donacije je oko 5.000 KM, a donator je firma “Balegem” d.o.o. Gradačac.

Gradonačelnik Edis Dervišagić je prilikom primopredaje opreme istakao da je ovaj vrijedan alat nedostajao našoj Profesionalnoj vatrogasnoj jedinici u Gradačcu budući da je u nekoliko nesretnih slučajeva koji su se desili na području našeg grada bili angažovani vatrogasci s opremom iz drugih općina i gradova. Ovom prilikom se zahvalio firmi “Balegem” koja je učinila zaista jedno lijepo djelo.

Vlasnik i direktor firme “Balegem” Nermin Mešanović kazao je da je u razgovoru s gradonačelnikom došao na ideju da donira ovu opremu budući da je dobio informaciju da je nekoliko puta u slučajevima teških saobraćajnih nezgoda tražena intervencija s područja drugih općina na spašavanju lica iz oštećenih vozila.

Siniša Baković, šef Profesionalne vatrogasne jedinice zahvalio se donatoru na ovoj vrlo korisnoj opremi istaknuvši da je ovim riješen dugogodišnji problem njenog nedostatka. Istakao je da će sada postati puno efikasniji u pružanju pomoći unesrećenim licima i moći pravovremeno odgovoriti na teške saobraćajne nesreće.

– Do sad smo imali veoma dobru saradnju kada je u pitanju ova oprema s Profesionalnom vatrogasnom jedinicom Srebrenik i Vatrogasnom jedinicom iz Brčko Distikta BiH, i u tom smislu im se zahvaljujem i poručujem da smo i mi njima na raspolagnju za svaku vrstu saradnje i pomoći, poručio je Baković

Ovaj hidraulični alat upotrebljava se za sječenje dijelova vozila u cilju micanja tih dijelova kao i oslobađanju prikliještenih osoba iz vozila prilikom saobraćajne nesreće.


TV PRILOG – RADIO GRADAČAC


Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube