Najnovije vijesti

VIDEO: Potpisani ugovori za projekte u mjesnim zajednicama ukupne vrijednosti 113.000 KM

16/10/2019 | objavio Radio Gradačac
VIDEO: Potpisani ugovori za projekte u mjesnim zajednicama ukupne vrijednosti 113.000 KM
FOTO/VIDEO

Potpisivanjem ugovora sa predstavnicima 14 mjesnih zajednica, gradska uprava Gradačac danas je okončala proceduru izbora kapitalnih projekata koji se finansiraju ili sufinansiraju iz ovogodišnjeg Budžeta. Projekti su odabrani od strane Komisije koju su činili predstavnici gradskih službi, Vijeća mjesnih zajednica i nevladinog sektora, što je praksa koja se provodi već treću godinu.

Najveći iznos koji jedna MZ-a može ostvariti je 10.000 KM, koliko će biti uloženo u Biberovom Polju za proširenje vodovodne mreže, Ledenicama Donjim za završe radove na Društvenom domu, Mediđi Donjoj za sanaciju prostorija Društvenog doma, Kerepu za izradu i ugradnju zaštitne ograde na stadionu, Škorićima za sanaciju i održavanje vjerskih objekata, Zelinji Srednjoj za završnu fazu rekonstrukcije vakufske kuće i Lukavcu Gornjem za sanaciju imamske kuće.

Učesnici su iskazali podršku načinu izbora i kandidovanja projekata, te izrazili nadu kako će već u narednom pozivu učestvovati i mjesne zajednice koje su to propustile tokom ove godine.

Podsjećamo kako je Gradsko vijeće juče utvrdilo nacrt Budžeta za 2020. godinu koji predviđa nastavak finansiranja i sufinansiranja projekata u mjesnim zajednicama i u sljedećoj godini u vrijednosti od oko 150.000 KM.


TV PRILOG

U prilogu govore:

– Edis Dervišagić, gradonačelnik Gradačca,

– Osman Hasanović, predsjednik Vijeća MZ Kerep,

– Omer Šaldić, predsjednik Vijeća MZ Mediđa Donja


Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube