Najnovije vijesti

Video: ZIMSKI GRADačac obogatio turističku ponudu Gradačca

14/12/2021 | objavio Radio Gradačac
Video: ZIMSKI GRADačac obogatio turističku ponudu Gradačca
FOTO/VIDEO

U Gradačcu se od 10.12.2021. do 10.01.2022. godine održava manifestacija pod nazivom “ZIMSKI GRADačac”. Svečana ceremonija otvaranja manifestacije bila je na gradskom trgu Alije Izetbegovića u petak 10. decembra uz prigodan kulturno-zabavni program.

Ovaj događaj podržali su brojni stanovnici Gradačca i njihovi gosti izražavajući radost što će u narednih mjesec dana moći uživati u zimskim radostima.

“Zimska čarolija” počela je nastupom djece iz Dječijeg obdaništa Kolibri, uslijedio je nastup Ženskog vokalnog ansambla KUD Gradačac i KUD Zmaj od Bosne te Dječijeg i omladinskog teatra Udruženja “Kult” Gradačac. Zimsku čaroliju uljepšala je pjesnikinja Tatjana Tomić sa pjesmom “Čarolija”.

Otvoreno je gradsko klizalište a u gradskom parku održan koncert Maida Hećimovića.

Osim kulturnih i zabavnih sadržaja posjetiocima će biti prezentovana gastronomska ponuda. Poseban segment predstavljat će “Zimski bazar”, što je prilika za plasman domaćih proizvoda i ručnih radova pojadinaca i udruženja građana te ranjivih grupa.

Cilj manifestacije “ZIMSKI GRADačac” je da obogati turističku ponudu i da Gradačac postane značajna i prepoznatljiva turistička destinacija.

U TV prilogu Radio Gradačca govore:
Nadira Duraković, direktorica Centra za kulturu “Ahmed Muradbegović” Gradačac,
Ensar Mešanović, voditelj Turističkog ureda Turističke zajednice Grada Gradačac,
Zijada Zrnić, predsjednica Udruženja “Zmajice” Gradačac i
Edis Dervišagić, gradonačelnik Gradačca.

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube