Najnovije vijesti

Vijeće učenika gradačačke Gimnazije pozvalo gradonačelnika i predsjedavajućeg Gradskog vijeća na maturu

08/04/2024 | objavio Radio Gradačac
Vijeće učenika gradačačke Gimnazije pozvalo gradonačelnika i predsjedavajućeg Gradskog vijeća na maturu
GRADAČAC

Poštovani,

obraćamo Vam se ispred Vijeća učenika JU Gimnazije „Mustafa Novalić“ Gradačac. Povod našeg obraćanja je tradicionalni ispraćaj maturanata naše škole.

Dugi niz godina je bila tradicija da, svojim prisustvom, predstavnici vlasti našeg grada uveličaju ispraćaj naših maturanata. Međutim, u zadnjih nekoliko godina ispraćaj naših maturanata je lokalna vlast, blago rečeno, ignorisala. Naša gimnazija je renomirana ustanova sa dugom tradicijom i puna je perspektivnih učenika, budućih akademskih građana koji bi trebali da budu ponos našeg grada. Vašim prisustvom stavili biste na prvo mjesto obrazovanje i znanje i po strani ostavili sve političke i društvene odnose.

Na ideju smo došli vođeni primjerom, nama susjednog grada, Gračanice. Naime, njihov gradonačelnik na čelu kolone povede svaku generaciju maturanata na tradicionalnu šetnju gradom i svojim prigodnim govorom da podršku i vjetar u leđa budućim visokoobrazovanim ljudima, dajući im do znanja da nakon završetka svog obrazovanja imaju mjesto gdje su dobrodošli da se vrate i da svojim stečenim znanjem i integritetom doprinesu razvoju svog grada i, potencijalno, države. Takođe, njihova gradska vlast je finansirala promovisanje svih učenika generacije iz svih osnovnih i srednjih škola na bilbordu u centru grada, predavajući na značaju koliko je akademski uspjeh bitan i nagrađen.

Koristimo ovo obraćanje da Vas pozovemo da svojim prisustvom uveličate obilježavanje tradicionalne šetnje koja će se održati 14.06.2024. godine, a nakon toga ćemo u prostorijama gradačačkog sajma uz prigodan program obaviti i dodjelu diploma.

S dubokim poštovanjem i zahvalnošću, Vijeće učenika Gimnazije „Mustafa Novalić“

Predsjednica Vijeća učenika, Berina Mašić

Radio Gradačac / Vijeće učenika Gimnazije “Mustafa Novalić” Gradačac / Foto arhiva

Comments are closed.

YouTube