Najnovije vijesti

Više od 350 takmičara na uličnim trkama „Mladost 2016“

24/09/2016 | objavio Radio Gradačac
Više od 350 takmičara na uličnim trkama „Mladost 2016“
SPORT

 

Sportski savez općine Gradačac organizovao je u petak 23. septembra  tradicionalne ulične trke „Mladost 2016“. Učestvovali su učenici osnovnih i srednjih škola, invalidi, veterani te takmičari iz atletskih klubova „Sloboda-Tehnograd“ Tuzla i „Novi Grad“ Sarajevo u seniorskoj i juniorskoj konkurenciji.

O značaju ove manifestacije za promociju sporta govorio je Safet Doborac, predsjednik Sportskog saveza općine Gradačac, a ulične trke je svečano otvorio općinski načelnik Edis Dervišagić.

U deset utrka kroz centar grada je učestvovalo više od 350 takmičara na stazama dužine 200, 600, 800, 1300 i 2100 metara.

ulicne-trke-2016-1

Među učenicama osnovnih škola na stazi dužine 600 metara najbrža je bila Ajla Ahmedbašić iz O.Š. „Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak“ Srnice Donje. Drugoplasirana je Edina Duraković (O.Š. „Edhem Mulabdić“ Međiđa Donja“) dok je treća kroz cilj protčala Adelisa Faćić (O.Š. „Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak“).

Kod srednjoškolki na pobijedničkom tronu su bile gimnazijalke Emina Karić, Dženita Džodžaljević i Zana Lipovac (Gimnazija „Mustafa Novalić“).

Dječaci su se takmičili na stazi dužine 800 metara. Među osnovcima najbrži su bili Samir Mujčinović (O.Š. „Hasan Kikić“ Vida 1), Amer Sinanović (O.Š. „Hamdija Kreševljaković“ Kamberi) i Medžid Jahić (O.Š. „Edhem Mulabdić“ Međiđa Donja“).

Najbrži u kategoriji srednjoškolaca je Dino Mujkić (Gimnazija „Mustafa Novalić“). Mirnes Hećimović iz MSŠ „Hasan Kikić“ je drugi a treće mjesto pripalo je Dini Terziću (Gimnazija „Mustafa Novalić“).

Za juniorsku kategoriju staza je bila dužine 1300 metara i u ženskoj konkurenciji pobijedila je Ajla Hrnjić (AK „Novi Grad“ Sarajevo“). Drugo i treće mjesto pripalo je članicama AK „Sloboda-Tehnograd“ Tuzla Moniki Tončević i Nini Delalić.

U kategoriji juniora prva dva mjesta su zauzeli takmičari AK „Sloboda-Tehnograd“ Tuzla Eldar Fuljacan i Kanan Fazlić a trećeplasirani je Nihad Spiljak (AK „Novi Grad“ Sarajevo“).

Među seniorkama (staza 2100 metara) je slavila Adela Čomor (AK „Novi Grad“ Sarajevo“), druga je bila Rahima Zukić a treća Mubina Hasanbašić iz AK „Sloboda-Tehnograd“ Tuzla.

seniori

Najuzbudljivija trka je bila u seniorskoj kategoriji na stazi dužine 2100 metara. Pobijedio je Alija Imamović (AK „Novi Grad“ Sarajevo“), dok je drugo mjesto pripalo takmičarima iz Slobode-Tehnograda Aleksandru Daliću i Emiru Hadžimehmedoviću. U ovoj kategoriji su se takmičili i tri seniora iz Gradčca: Jasmin Kovač, Faruk Durgitović i Mario Barišić.

Među veteranima stazu dužine 600 metara najbrže je pretrčao Mirza Okanović , dok su drugo i treće mjesto pripali Amiru i Edinu Durgutoviću.

Kao i svake godine pažnju publike privukla je i utrka u invalidskim kolicima članova Košarkaškog invalidskog kluba „Zmaj“ Gradačac. Edis Imširović je kapitenski predvodio ekipu na stazi dužine 200 metara. Drugoplasirani je Mustafa Mehić a treće mjesto je pripalo Senadu Kuniću.

kik-zmaj

Pobijednicima uličnih trka „Mladost 2016“ priznanja su uručili Edis Dervišagić, Safet Doborac i Arnel Mulić, član Predsjedništva Sportskog saveza općine Gradačac.

ulicne-trke-2016 edis-imsirovic seniorke juniori

Radio Gradačac/Foto: Redžep Kadrić

Comments are closed.

YouTube