Najnovije vijesti

Vlada TK: 60.000 KM za doprinos razvoju invalidsog sporta

09/08/2021 | objavio Radio Gradačac
Vlada TK: 60.000 KM za doprinos razvoju invalidsog sporta
Tuzlanski kanton

Kao doprinos Vlade Tuzlanskog kantona i Ministarstva za boračka pitanja Tuzlanskog kantona za razvoj invalidskog sporta danas je resorni ministar Fedahija Ahmetović potpisao ugovore sa sportskim savezima ratnih vojnih invalida. Savez sjedeće odbojke ratnih vojnih invalida i invalidnih lica TK, Streljački savez invalidnih lica TK i Savez košarkaških invalidskih klubova TK aplicirali su na javni poziv resornog ministarstva i ispunili uslove za dodjelu sredstava.

Ministarstvo za boračka pitanja nastoji dati podršku svim aktivnostima koje doprinose boljem zdravlju ratnih vojnih invalida, kazao je ovom prilikom resorni ministar Ahmetović, te naglasio da je bavljenje invalidskim sportom dodatni vid terapije. Vlada TK je putem Ministarstva za boračka pitanja za ovu namjenu izdvojila 60.000 KM.

Predsjednik udruženja RVI TK Fahrudin Hasanović Beli zahvalio je resornom ministarstvu što je našlo načina da i na ovaj način pomogne ratne vojne invalide TK te sugerisao da se ubuduće ova procedura pomjeri na početak godine kako bi savezi mogli normalno funkcionisati.

Zahvalnost su ovom prilikom iskazali predstavnici sva tri saveza a predsjednik Saveza sjedeće odbojke ratnih vojnih invalida i invalidnih lica TK Ejub Mehmedović naglasio je da su im ova sredstva potrebna za državno prvenstvo. Predsjednik Streljačkog saveza invalidnih lica TK Izet Gegić napomenuo je da je velika zainteresovanost za ovaj olimpijski sport te da im dodijeljena sredstva mnogo znače.

Prema riječima predsjednika košarkaških invalidskih klubova TK Jakuba Džinića radi se o izuzetno skupom sportu a njihovi takmičari se bore u svim nivoima takmičenja pa su dodijeljena sredstva dobrodošla a dosadašnjim rezultatima dali su svoj doprinos i prezentovali TK na svim takmičenjima, kazao je Džinić.

Radio Gradačac / Vlada TK

Comments are closed.

YouTube