Najnovije vijesti

Vlada TK odobrila iz vodnih naknada sredstva za regulacije rijeke Gradašnice

12/12/2017 | objavio Radio Gradačac
Vlada TK odobrila iz vodnih naknada sredstva za regulacije rijeke Gradašnice
Tuzlanski kanton

Realizirajući Programom ulaganja sredstava vodnih naknada u oblast vodoprivrede u 2017. godini Vlada Tuzlanskog kantona dala je saglasnosti na više odluka o odobravanju sredstava u ukupnom iznosu od 1.092.065,26 KM. Općini Gradačac je za Regulaciju rijeke Gradašnice u dužini 300 m-faza IV odobreno 15.513,28 KM.

Vlada je danas dala saglasnost na Odluke Ministarstva prostornog uređenja i zaštite okolice o dodjeljivanju sredstava udruženjima čija je djelatnost usmjerena na zaštitu i unaprjeđenje okolice. Ovom odlukom dodijeljeno je ukupno 79.567,00 KM za 25 udruženja registrovanih na području Tuzlanskog kantona, kao i udruženja koja su registrovana u skladu sa zakonom na entitetskom ili državnom nivou čija je djelatnost usmjerena na zaštitu i unapređenje okolice, a koja su kandidovala projekte iz oblasti zaštite okolice radi dodjele sredstava.

Također, odobreno je i usmjeravanje donacije Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u BiH u iznosu od 5.159,82 KM JU OŠ „Hasan Kikić” Gradačac, za realizaciju projekta „Podizanje svjesnosti o zaštiti okolice među učenicima i njihova edukacija o ispravnoj reciklaži i upravljanju otpadom”.

Radio Gradačac / Odjeljenje za informisanje Vlade TK

Comments are closed.

YouTube