Najnovije vijesti

Vlada TK odobrila sredstva za zapošljavanje pripadnika boračkih kategorija

14/08/2019 | objavio Radio Gradačac
Vlada TK odobrila sredstva za zapošljavanje pripadnika boračkih kategorija
Tuzlanski kanton

Na današnjoj sjednici Vlada Tuzlanskog kantona je utvrdila uslove, kriterije i postupak za dodjelu finansijskih sredstava za osiguravanje povoljnijih uslova za zapošljavanje branilaca i članova njihove porodice. Za realizaciju ovog programa Vlada je u Budžetu Tuzlanskog kantona za 2019. godinu osigurala ukupno 750.000,00 KM.

Cilj je da se putem izdvajanja određenih finansijskih sredstava omogući otvaranje novih radnih mjesta time što bi pripadnici braniteljskih kategorija pokrenuli, odnosno proširili postojeću poslovnu djelatnost na području Tuzlanskog kantona. S tim u vezi pravo na dodjelu sredstava, imaju nezaposlena lica definirana Zakonom o dopunskim pravima branitelja i članova njihovih obitelji i privredna društva, samostalne djelatnosti i radnje, saopćeno je iz Vlade Tuzlanskog kantona.

Pravo na dodjelu sredstava moći će se ostvariti pod uslovom da su korisnici prava prijavljeni na evidenciji Službe za zapošljavanje Tuzlanskog kantona, odnosno da su registrovani kod nadležnog organa, i da u skladu sa svojim biznis planom planiraju otvaranje novih radnih mjesta za borce i članove njihovih porodica.

Radio Gradačac / Vlada TK

Comments are closed.

YouTube