Najnovije vijesti

Vlada TK: Prijem za predstavnike Košarkaškog invalidskog kluba „Zmaj“

19/03/2021 | objavio Radio Gradačac

Premijer Vlade TK Kadirija Hodžić organizovao je prijem za predstavnike Košarkaškog invalidskog kluba „Zmaj” iz Gradačca povodom osvajanja prvog mjesta u Regionalnoj NLB wheel ligi. Uredu premijera razgovaralo se o ovogodišnjoj sezoni, te izazovima s kojima se Klub susreće. Kako je istaknuto mnogo toga bit će lakše u narednom period od kako je nabavljeno i kombi vozilo za potrebe Ekipe.

U realizaciji ovog projekta svoj doprinos dali su i Ministarstvo za boračka pitanja TK i Ministarstvo za kulturu, sport i mlade TK, te su danas iskazane i riječi zahvalnosti za učešće u ovom, za klub izuzetno značajnom projektu.

Premijer Hodžić je predstavnicima Kluba, prije svega zahvalio za doprinos kojeg su dali u odbrani Bosne i Hercegovine, zatim čestitao na ostvarenim sportskim rezultatima, te rekao da je učešće u nabavci vozila i samo mali oblik pomoći i podrške u ostvarivanju vrhunskih sportskih rezultata.

– Imajući u vidu činjenicu da se radi o osobama koje su u ratu dale nemjerljiv doprinos odbrani Bosne i Hercegovine, u našu slobodu utkale svoju krv, te sportske rezultate koje danas ostvarujete, nesumnjivo je da ste najbolji ambasadori naše domovine, kazao je premijer Hodžić, ističući da će Vlada kroz razne oblike i programe podrške podržati dalji razvoj invalidskog sporta uopće s posebnim akcentom na one klubove koji bilježe vrhunske rezultate.

Mi ćemo se odužiti na nama svojstven način, tako što ćemo izgarati i ostavljati srce na terenu, donositi pobjede i dostojno predstavljati grad Gradačac, Tuzlanski kanton i našu Bosnu i Hercegovinu širom Evrope, kazali su predstavnici Kluba.

S tim u vezi, a kao čin zahvalnosti za sve što su članovi ovog kluba, tokom odbrambeno – oslobodilačkog rata 1992/'95. godina učinili za slobodu građana Bosne i Hercegovine, premijer Hodžić je predstavnicima kluba poklonio Monografiju II koprusa Armije Republike Bosne i Hercegovine, kao djelo izuzetne dokumentarne vrijednosti.

Današnjoj posjeti uz premijera Hodžića, u ime Vlade Tuzlanskog kantona su prisustvovali i ministar kulture, sporta i mladih Zlatan Muratović, ministar za boračka pitanja Fedahija Ahmetović i ministar za rad, socijalnu politiku i povratak Esad Džidić.

Radio Gradačac / Vlada TK 

Comments are closed.

YouTube