Najnovije vijesti

Vlada TK: Sufinansiranje spomen obilježja

20/06/2018 | objavio Radio Gradačac
Vlada TK: Sufinansiranje spomen obilježja
Tuzlanski kanton

Ministar za boračka pitanja Tuzlanskog kantona Enes Gegić potpisao je  ugovore o dodjeli sredstava za sufinansiranje troškova izgradnje četiri spomen obilježja poginulim pripadnicima Oružanih snaga Republike Bosne i Hercegovine za 2018. godinu na području Tuzlanskog kantona. 

„Ovo je najmanje što ova Vlada i naše društvo može učiniti za sve sinove i kćeri koji su dali svoje živote. Cilj nam je da na ovaj način obilježimo herojsku borbu za jedinu nam domovinu Bosnu i Hercegovinu i sačuvamo i gajimo kulturu sjećanja za ove generacije koje dolaze iza nas“, rekao je ovom prilikom premijer Jakub Suljkanović.

Nakon ponovljenog javnog poziva pravo na dodjelu sredstava ostvarila su četiri aplikanta. U prvom krugu već je dodijeljeno 70.000 KM za sufinansiranje izgradnje 4 spomen obilježja, a danas su ugovori potpisani za još četiri u visini od po 10.000 KM. Sredstva se dodijeljena Udruženju dobitnika najveći ratnih priznanja Gradačac, Udruženjem boraca Patriotske lige Gradačac, Općini Čelić i MZ Buk Gračanica.

Radio Gradačac/Press-služba Vlade TK

Comments are closed.

YouTube