Najnovije vijesti

Vlado Jagodić: Zvijezda ima kvalitet da napravi dobar rezultat

10/10/2019 | objavio Radio Gradačac
Vlado Jagodić: Zvijezda ima kvalitet da napravi dobar rezultat
Nogomet

Vlado Jagodić je novi trener NK „Zvijezda“ iz Gradačca. Uprava je brzo reagovala nakon što je Senad Hadžić u subotu podnio ostavku i pronašla novog šefa stručnog štaba. Jagodić je u srijedu obavio prvi trening a danas je i zvanično predstavljen medijima i javnosti. Bivši selektor mlade reprezentacije Bosne i Hercegovine u Gradačac je došao nakon što se razišao sa bihaćkim Jedinstvom.

Sudeći po dobrom raspoloženju Uprava i Vlado Jagodić su zadovoljni postignutim aranžmanom. Dogovorena je saradnja do kraja takmičarske sezone a pred Zvijezdinog stratega su postavljena dva cilja, do kraja jesenjeg dijela prvenstva i krajnji rezultat na tabeli.

Zvijezda ima kvalitetan igrački kadar za ovaj rang takmičenja i ekipu koja je ako ne bolja onda sigurno ravnopravna sa ostalim ekipama. Nemam razloga za radikalne poteze. Prva naredna utakmica nam treba biti polazna osnova, a da idućih pet onda odigramo rasterećenije. Stanje na tabeli ne odgovara kvaliteti koju posjedujemo. Olimpik je trenutno vodeći a za drugoplasiranom ekipom zaostajemo tri boda. Imamo šest utakmica do kraja prvog dijela sezone i možemo biti optimisti da napravimo dobar rezultat. Polusezona će pokazati i definisati pojedine ciljeve za proljeća i trudit ćemo se da ostvarimo što bolji plasman do kraja sezone, rekao je Vlado Jagodić.

Kako je istakao, osim rezultata pažnja će biti fokusirana i na mlade igrače iz Zvijezdinog omladinskog pogona. Iz utakmice u utakmicu mladi igrači se sve bolje snalaze i zajedno sa iskusnijim kolegama prave pozitivan rezultat.

Ne želim posebno isticati ali kao primjer navodim mladog Esmira Hasukića koji je u posljednje dvije utakmice bio strijelac, i to je velika stvar za malde igrače. Tu je i Aldin Bijelić koji je navršio 16 godina i sa specijalnim ljekarskim uvjerenjem može konkurisati za prvi tim,  istakao je Jagodić koji je u dva ciklusa bio selektor U-21 reprezentacie Bosne i Hercegovine i 16 igrača je u „A“ reprezentaciji BiH.

U Zvijezdi su uvjereni da će sa dolaskom Jagodića poboljšati igru i postići dobar rezultat. S druge strane Jagodić ističe da je Zvijezda klub sa kojim može ostvariti i lične ciljeve.

Nakon osvajanja osvajanja prvenstva sa Borcem u Premijer ligi BiH želja mi je da imam još jedan trofej. To je za mene izazov i nadam se da ću to postići u Premijer ligi ili Prvoj ligi Federacije BIH. Da li ću to uspjeti ovdje da uradim, to će vrijeme pokazati. Ali je jasno da je Zvijezda klub u kojem ima dosta prostora za kvalitetan rad i siguran sam da ova ekipa vrijedi za više. Zato je u prvom redu moramo vratiti tamo gdje i pripada, kazao je Vlado Jagodić na današnjoj press konferenciji u prostorijama kluba na stadionu Banja Ilidža.

Debitanstki nastup na klupi Zvijezde trener Vlado Jagodić će imati u nedjelju od 15 sati protiv Radnika u Hadžićima. U ovom duelu neće moći računati na Armina Jazvina zbog kartona i Nemanju Đekića koji je povrijeđen.

 

Radio Gradačac / Foto: Redžep Kadrić

Comments are closed.

YouTube