Najnovije vijesti

Vrbas odbranio titulu, Zmaj viceprvak BiH

03/05/2017 | objavio Radio Gradačac
Vrbas odbranio titulu, Zmaj viceprvak BiH
Košarka

KKI Vrbas pobjednik je 22. Prvenstva BiH u košarci u kolicima. U posljednjem kolu i derbiju Prvenstva odigranom u Gradačcu ekipa Vrbasa slavila je rezultatom 75:82 protiv KIK Zmaj. Vrbasu je ovo treća titula državnog Prvenstva, čime su odbranili prošlogodišnji naslov i najavili osvajanje KUP-a BiH.

U veoma dinamičnoj i uzbudljivoj utakmici Vrbas je bio dominantnija ekipa i svo vijeme susreta imali su sigurnu prednost koju su uspjeli zadržati do samog kraja.

Ekipa Zmaja žarko je željela osvojiti ovaj trofej, ali su u toj želji, bez obzira na podršku sa tribina, iz susreta izašli kao poraženi, što ne umanjuje njihov trud, veoma uspješnu sezonu i naslov viceprvaka BiH.

Kapiten Vrbasa Igor Ignjatović zahvalio se domaćinima na odličnom prijemu i organizaciji završne utakmice sezone istakavši da je meč bio izuzetno dinamičan, te da je bio kruna dosadašnjeg dijela takmičenja. „Želimo da kompletiramo pet trofeja i osvojimo naslov pobjednika KUP-a BiH koji se igra u Banja Luci 13. maja“, rekao je Ignjatović.

Edis Imširović, kapiten Zmaja, čestitao je svojim igračima. „Dali smo sve od sebe, ostavili smo srce na terenu. Čestitam pobjednicima i mislim da su zasluženo pobijedili“, rekao je Imširović.

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube