Najnovije vijesti

Vrijeme paklenih vozača

22/08/2016 | objavio Radio Gradačac
Vrijeme paklenih vozača
GRADAČAC

U Gradačcu su proteklog vikenda održani 18. međunarodni moto-susreti u organizaciji Moto kluba „Zmaj“. I ove godine su se na obali jezera Vidara tradicionalno okupili zaljubljenici u motore i ugodna druženja. Razapeti su šatori za trodnevno druženje, raspaljeni roštilji uz neizbježno turiranje motora i „paljenje“ guma.

motorijada4 motorijada6

U subotnjem svečanom defileu bili su članovi iz 131 moto kluba koji su stigli iz Bosne i Hercegovine i okruženja ali i iz Austrije, Njemačke i drugih zemalja Evropske unije.

motorijada3 motorijada1

Kako bi zabava bila potpuna organizovane su tradicionalne sportske igre. U disciplini potezanja konopa pobjedila je ekipa Free riders SB iz Slavonskog Broda, dok su u ženskom finalu bolje od gošći iz Austrije bile članice Moto kluba „Zmaj“ Gradačac. Domaćini su odnijeli pobjedu i u potezanju ruke, dok je u takmičenju za najljepši motor pobijedio Mrva iz Tuzle.motorijada7

motorijada5

Za učesnike motrijade i brojne Gradačačane i njihove goste priređen je i nezaboravan rok koncert Atomskog skloništa a kao predgrupa nastupila je Troya.

motorijada8

motorijada2Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube