Najnovije vijesti

Za sutra sazvana Hitna sjednica Gradskog vijeća Gradačac

09/08/2019 | objavio Radio Gradačac
Za sutra sazvana Hitna sjednica Gradskog vijeća Gradačac
Gradsko vijeće

Za sutra je sazvana još jedna Hitna sjednica Gradskog vijeća Gradačac. Sjednica bi trebala biti održana u sali za sjednice Gradačačkog sajma sa početkom u 9 sati.

Ovoga puta, za razliku od prošlosedmične Hitne sjednice sazvane na zahtjev 10 vijećnika, svoje potpise za sazivanje Hitne sjednice stavilo je 17 vijećnika. Međutim, svoj potpis naknadno je povukao vijećnik Nedžad Škorić, ali to ne mijenja ništa u smislu poštivanja Poslovnika o radu Vijeća kojim je regulisano da se Hitna sjedica saziva na zahtjev najmanje trećine, odnosno 10 vijećnika.

Na predloženom dnevnom redu sjednice su prijedlozi rješenja o razrješenju aktuelnog i imenovanju novog Predsjedavajućeg Gradskog vijeća, kao i o razrješenju Upravnog odbora Doma zdravlja Gradačac i imenovanje privremenog na period do 90 dana.

Kako nezvanično saznajemo, nakon prošlosedmičnog neuspjelog pokušaja stvaranja nove većine u Gradskom vijeću, sutra bi se, prema potpisima vijećnika za sjednicu, moglo očekivati ozvaničenje nove većine bez 3 vijećnika SDP-a koji su podnijeli ostavku na članstvo ili brisani iz članstva u toj stranci, a radi se o aktuelnom predsjedavajućem Eniru Šakiću i vijećnicima Indiru Deliomeroviću i Samiru Fazliću.

U nastavku možete pogledati poziv za sjednicu, zahtjev za sazivanje Hitne sjednice sa potpisima 17 vijećnika i izjavu o naknadnom povlačenju potpisa vijećnika Nedžada Škorića.

Radio Gradačac / Foto: arhiva

 

Comments are closed.

YouTube