Najnovije vijesti

Zajednički iftar za štićenike Udruženja ”Most povjerenja”

15/06/2017 | objavio Radio Gradačac
Zajednički iftar za štićenike Udruženja ”Most povjerenja”
Vjerske zajednice

U srijedu, 14. juna, u restoranu Kondor  u Gradačcu priređen je zajednički iftar za štićenike Udruženja ”Most povjerenja”. Udruženje “Most povjerenja” je humanitarnog karaktera koje stipendira i pomaže djecu bez oca ili oba roditelja. Iftar su, za 50 članova ovih porodica, organizovali Medžlis IZ Gradačac, Udruženje ”Most povjerenja” i Asocijacija žena MIZ Gradačac.

Ispred Medžlisa IZ Gradačac i Asocijacije žena MIZ Gradačac obratila se Emira Kavazović, koordinatorica za brak, porodicu i ženski aktivizam MIZ Gradačac. U svom obraćanju ona je predstavila i prisutnima podijelila edukativni magazin Moj ramazan koji, kao korisno i pouzdano štivo, kratko, sadržajno i jezgrovito govori o temama koje su lijepe koliko i ovaj mubarek mjesec. Iftaru je prisustvovala i aktivistica Udruženja ”Most povjerenja” Fikra Smajlović.

Mjesec ramazan je period duhovnog preporoda vjernika, a post je uzvišenje duše, vježba za ojačanje tijela i podstrekač u činjenju dobra. Za mjesec ramazan imamo običaj reći da je mjesec posta, teravija, intenzivnog ibadeta, mukabela, mjesec sijela, kada rodbinske i bratske veze postaju čvršće. Zajednički iftari su posebna radost vjernicima u mjesecu ramazanu, i nastojat ćemo da nam ovakvi zajednički iftari i druženja postanu tradicionalni za ove porodice u Gradačcu, zaključak je organizatora zajedničkog iftara za štićenike Udruženja „Most povjerenja“.

Radio Gradačac / Emira Kavazović

Comments are closed.

YouTube