Najnovije vijesti

Zamjena cjevovoda u ulicama VI bataljon, Požarike, Bosanskih gazija, Branilaca grada i Šehida

11/11/2021 | objavio Radio Gradačac
Zamjena cjevovoda u ulicama VI bataljon, Požarike, Bosanskih gazija, Branilaca grada i Šehida
GRADAČAC

Radovi na četvrtoj komponenti projekta „ Vodosnabdijevanja Gradačca“ u centralnom urbanom dijelu grada Gradačac teku planiranom dinamikom, saopćeno je iz gradske uprave.

Sa danom 03.11.2021. ugrađeno je oko 20.850 metara cjevovoda a implementacijom ove projektne komponente biće rekonstruisano približno 40 kilometara postojećih azbest-cementnih cijevi, cijevi nedovoljnih profila kao i dotrajale mreže u centralnom urbanom području Gradačca.

Trenutno su aktuelni radovi u ulicama VI bataljon, Požarike, Bosanskih gazija, Branilaca grada i ulica Šehida sa bočnim pripadajućim krakovima.

U narednom periodu slijedi nastavak radova u ulicama Branilaca grada i Šehida sa bočnim pripadajućim krakovima, pošto se radi o dužim ulicama, kao i otvaranje novih ulica i to dionica Hifa Petrol-Stara Banja i dio ulice Hazna.

Ovaj dio projekta finansiran je od strane Investicijskog okvira za Zapadni Balkan (WBiF) uz administraciju EBRD-a, budžeta Grada Gradačac i  Švedske Agencija za međunarodni razvoj i saradnju (SIDA).

Napominjemo da cjelokupni projekat „ Vodosanbdijevanja Gradačca“ iznosi preko 30 miliona KM i da implementacijom istog riješit će se problem vodosnabdijevanja, kanalizacione mreže i drugih ekoloških pitanja za dobrobit svih građana na području grada Gradačac, navode iz gradske uprave.

Radio Gradačac / Grad Gradačac

Comments are closed.

YouTube