Najnovije vijesti

Zašto je reforma obrazovanja nemoguća – gorka istina

26/05/2016 | objavio Radio Gradačac
Zašto je reforma obrazovanja nemoguća – gorka istina
KULTURA

U okviru ovogodišnjih „Kikićevih susreta“ danas je, u prostoru Zavičajne muzejske zbirke, otvorena izložba pod nazivom „Slik & Slika“ koja predstavlja izbor plakata koji su objavljeni u magazinu „Školegijum“ u proteklih pet godina. Izložba kroz rimu i sliku na poseban način oslikava trenutak u kojem je „zapelo“ obrazovanje u Bosni i Hercegovini u okviru stalnih reformi ove oblasti za koje se ne zna jesul´ počele, dokle su došle ili su možda završene prije nego su i počele. Izložbu je otovorio prof. Nenad Veličković.

????????????????????????????????????

Logičan nastavak Susreta bio je Okrugli sto pod nazivom „Zašto je reforma obrazovanja nemoguća?“.  Učesnici su, iz perspektive prosvjetnog radnika i roditelja, državnog službenika u ministarstvu obrazovanja, profesora na fakultetu, učenika i političara, na sarkastičan i ciničan način odgovorili na postavljeno pitanje.

2 A

Svojim izlaganjem su u potpunosti dočarali konformizam i oportunizam koji vlada u svim segmentima društva prema reformi obrazovanja. Ovakav način izlaganja izazvao je pozitivne reakcije prisutnih i uspostavilo dijalog, te razmjenu ideja i mišljenja. Na pitanje „Zašto je reforma obrazovanja nemoguća“, na friško pokošenom travnjaku Gradske biblioteke, odgovarali su Nenad Veličković, Lamija Begagić, Namir Ibrahimović, Zoran Ćatić i Enes Kurtović.

3 A

Tonski snimak Okruglog stola možete poslušati u nekom od narednih izdanja emisije Radija Gradačac „O kulturi petkom“ koju emitujemo svakog petka od 16 – 16,30.

 

 

Comments are closed.

YouTube