Najnovije vijesti

Završena Airsoft liga FBiH – Airsoft Master Federacije BiH

16/10/2023 | objavio Radio Gradačac
Završena Airsoft liga FBiH – Airsoft Master Federacije BiH
SPORT

U subotu, 14. oktobra, u Visokom je odigrano završno kolo Airsoft lige FBiH Airsoft Master Federacije BiH u organizaciji Saveza airsoft klubova u FBiH, a kao domaćini su bili AT Askeri i ASK Rangeri. Tokom čitave ovogodišnje sezone SRK Tvrđava držala je vodeću poziciju u konkurenciji 12 klubova. I u samoj završnici takmičari Tvrđave su potvrdili svoju dominaciju na vrhu tabele osvojenim bodovima u svih 5 disciplina i time zapečatili ovogodišnju sezonu sjajnom pobjedom. Na drugom mjestu je kakanjski ASK Bajraktar, a na trećem Arduba, također iz Zenice.

SRK Tvrđava je imala i dva najbolja takmičara i to u Preciznom gađanju pištolj i jurišna puška Hamza Hrnjičević i Seid Jusić, dok je u kategoriji precizno snajper najbolji bio Eldar Haračić iz Bajraktara, a u obje IPSC discipline najbolji je bio Nadir Beširović iz ASK Zmaj od Bosne iz Gradačca. Pobjednički klub i najbolje takmičare nagradila je poklon vaučerima firma Hunter Zagreb i Tommy pirotehnika iz Orašja.

– U ime Saveza zahvaljujem se svim klubovima i takmičarima koji su požrtvovano ispratili i ovu sezonu nadajući se da će sa još većim žarom, motivacijom i trudom dočekati narednu sezonu, također se zahvaljujem svim prijateljima, sponzorima, lokalnim vlastima i medijima koji su stali uz ovaj, najveći airsoft projekat u državi, izjavio je nakon završetka lige Dženis Imširović, predsjednik Savez Airsoft Klubova Federacije Bosne I Hercegovine.

Airsoft klub Zmaj od Bosne iz Gradačca je u ukupnom poretku završio na 4 poziciji, dok smo uz Nadira Beširovića imali i Admira Alatovića koji je bio 3. u ukupnom poretku iz discipline Snajper precizno. Ovim putem bi se zahvalili i Gradu Gradačac koji sufinansira naše projekte i odlaske na ligaška takmičenja, poručio je Mirza Hećimović, predsjednik SRK Zmaj od Bosne, vidno zadovoljan ostvarenim rezultatima gradačačkog kluba.

Radio Gradačac / SAK FBiH, SRK “Zmaj od Bosne” Gradačac

Comments are closed.

YouTube