Najnovije vijesti

Završena izgradnja objekata vodosnabdijevanja u južnom dijelu Gradačca

23/06/2021 | objavio Radio Gradačac
Završena izgradnja objekata vodosnabdijevanja u južnom dijelu Gradačca
GRADAČAC

Nakon što su okončani radovi na proširenju vodovodnog sistema tj. potisno-distributivnog cjevovoda u južnom dijelu grada Gradačac završeni su i radovi na izgradnji vodovodnih objekata. U južnom dijelu Gradačca izgrađen je cjevovod pod pritiskom i potisno-distributivni cjevovod u ukupnoj dužini 52.927,54 m vrijednosti 2.984.514,62 EUR.

U sklopu izgradnje objekata vodosnabdijevanja završen je komandno-kontrolni objekat sa opremljenim bunarima na izvorištu vode “Domažić”. Također urađene su i pumpne stanice u MZ Kerep, Zelinja Donja, Zelinja Srednja i MZ Srnice Donje.

Osim pumpnih stanica i komandno-kontrolnog mjesta završeni su i rezervoari za vodu u mjesnoj zajednici Međiđi Donjoj (efektivne zapremine rezrvoara je 1.000 m³), MZ Zelinja Donja i MZ Zelinja Srednja. Vrijednost radova izgradnje objekata vodosnabdijevanja je 1.314.672,11 EUR.

Ove aktivnosti se izvode u sklopu projekta „Vodosnabdijevanja Gradačca“ a finansiraju se od strane Evropske banke za obnovu i razvoj, grant-donatorskim sredstvima Švedske agencija za saradnju i razvoj, Češke razvojne agencija i Investicijskog okvira za zapadni Balkan, te sredstvima budžeta i fondova različitih nivoa u Bosni i Hercegovini.

Radio Gradačac / Grad Gradačac

Comments are closed.

YouTube