Najnovije vijesti

Završeni “Kikićevi susreti”

26/05/2019 | objavio Radio Gradačac
Završeni “Kikićevi susreti”
FOTO/VIDEO

Sinoć su u Gradačcu zatvoreni Kikićevi susreti. Književna manifestacija opravdala je očekivanja, te u četiri dana publici ponudila nekoliko novih događaja i naslova, ali i nastavila tradiciju susreta stvaralaca i novih generacija čitalaca.

Kikićevi susreti trajali su 46 godina. Gradili smo ih mi, ali gradili su ih i naši prethodnici.Tako će se i nastaviti. Ovoliko učešća, ovoliko programa kao što su bili ovih dana u Gradačcu samo nam daje nadu da će biti još bolji iduće godine i na tome ćemo raditi, rekla je Mirsa Šarić, predsjednica Izvršnog odbora manifestacije zatvarajući ovogodišnje susrete. Ponovila je stihove pjesnika Nihada Mešića Rivera „Uključi optimizam i koračaj dalje…“.

Ovogodišnja književna manifestacija u Gradačcu je okončana stihovima domaćih i pjesnika iz regije. Svoja djela govorili su: Almin Kaplan, Sanja Radulović, Elvedin Nezirović, Hadžem Hajdarević, Amir Brka, Nihad Mešić River, Vahid Klopić, Fuad Hrustić, Šimo Ešić, Ismet Bekrić, Jagoda Iličić, Tatjana Tomić, Nura Suljkanović i Sead Karajlić.

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube