Najnovije vijesti

Završeno asfaltiranje dijela regionalne ceste Srnice Donje-Gračanica

20/06/2021 | objavio Radio Gradačac
Završeno asfaltiranje dijela regionalne ceste Srnice Donje-Gračanica
GRADAČAC

Tokom ove sedmice BIHAMK obavještavao o izvođenju radova na regionalnom putu Srnice Donje-Gračanica gdje se od 08 do 16 sati saobraćalo se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila. Jutros nema upozorenja za vozače.

Kako saznajemo u Gradskoj upravi Gradačca završeni radovi na asfaltiranju dijela regionalne ceste R-460 “Gračanica-Bukva-Doborovci-Srnice” na području Srnica Gornjih. Radi se o projektu čija je vrijednost 800.000,00 KM, dužina dionice je 900 metara. Izvođač radova je firma Balegem DOO Gradačac a stručnotehnički nadzor nad izvođenjem radova vršio je IG Banja Luka. Ovo je projekat iz Plana rada iz 2020. godine koji se nije uspio realizirati u prošloj godini zbog imovinskih problema.

Podsjećamo, Direkcija regionalnih cesta TK započela je rekostrukciju regionalne ceste Gračanica–Bukva–Doborovci–Srnice Donje u saradnji sa resornim ministarstvom i gradskom upravom Gradačac, koja je pomogla u rješavanju imovinskih odnosa koji su bili preduslov za početak rekonstrukciju ove dionice.

U narednih nekoliko dana radit će se na nasipanju i uređenju bankina, iscrtavanju linija na saobraćajnici i postavljanju saobraćajnih znakova čime će se završiti ova dionica regionalne ceste, saopćeno je iz Gradske uprave.

Radio Gradačac / Grad Gradačac / Direkcija regionalnih cesta TK

Comments are closed.

YouTube