Najnovije vijesti

Završetak radova na spajanju južnog i gradskog vodovoda planiran je za kraj jula

13/07/2020 | objavio Radio Gradačac
Završetak radova na spajanju južnog i gradskog vodovoda planiran je za kraj jula
GRADAČAC

Radovi na trasi Kerep – Lukavac Gornji spajanja južnog i gradskog vodovoda teku planiranom dinamikom. Radovi se istovremeno izvode na četiri lokacije i trenutno se završava šesti od predviđenih osam kilometara trase.  

Završetak radova na spajanju južnog i gradskog vodovoda planiran je za kraj jula ove godine što će doprinijeti smanjenju redukcija u vodosnabdijevanju kojima je trenutno izložen Gradačac.

Izgradnja 65 kilometara vodovodne mreže ulazi u završnu fazu. Komandno kontrolni objekat „Domažić“ je počeo sa testnom distribucijom vode.  Na izvorišu Domažić u toku je postavljanje i ugradnja hlorne i trafo stanice, a istovremeno se vrši vanjsko uređenje i ograđivanje prve zone izvorišta.

Nakon višedenevnog ispiranja cjevovoda od izvorišta Domažić do pumpne stanice Kerep Fazlići (Stadion Kerep) u dužini od osam kilometara, trenutno se vrši ispiranje još 1000 metara položenog cjevovoda do centra Kerepa. Postavljena je hlorna stanica.

Još jedanput molimo građane za razumjevanje i strpljenje jer ovo je projekat koji će doprinijeti da se stvore bolji uslovi života za cjelokupno stanovništvo grada Gradačac, saopćeno je iz gradske uprave.

Radio Gradačac / Grad Gradačac

Comments are closed.

YouTube