Najnovije vijesti

Zbog koronavirusa otkazan turnir Eurolige košarke u kolicima u Solunu na kojem je trebao nastupiti KIK “Zmaj” Gradačac

10/03/2020 | objavio Radio Gradačac
Zbog koronavirusa otkazan turnir Eurolige košarke u kolicima u Solunu na kojem je trebao nastupiti KIK “Zmaj” Gradačac
SPORT

Kako je saopćila krovna evropska organizacija košarke u kolicima – IWBF Europe, zbog koronavirusa otkazani su svi turniri koji su bili planirani narednog vikenda u okviru evropskih takmičenja košarke u kolicima.

Podsjećamo, KIK “Zmaj” Gradačac je trebao nastupiti na turniru Euroliga 3 u Solunu (Grčka) na koji su trebali otputovati u četvrtak.

U saopćenju IWBF Europe stoji:

“Izvršno vijeće IWBF Europe vrlo je pažljivo promatralo promjenu situacije prijetnje koronavirusom (CORVID-19) u posljednjih nekoliko dana.

Poznato je da su slučajevi koronavirusa potvrđeni na mnogim mjestima gdje se trebaju održavati EuroCup događaji ili tamo gdje dolaze timovi ili putuju timovi. Razgovarali smo s mnogim nacionalnim federacijama i vladinim agencijama. Razmotrili smo stavove i informacije mnogih timova, igrača i tehničkih službenika.

IWBF Europe fokus je zaštititi zdravlje i dobrobit sportaša, tehničkih službenika i košarkaške zajednice u invalidskim kolicima u ovoj teškoj situaciji. Situacija se brzo kreće i svakim danom su vijesti sve više zabrinjavajuće.

Izvršno vijeće IWBF Europe pomno je razmotrilo situaciju.

Kako bismo zaštitili naše sportaše i tehničke službenike, donijeli smo tešku odluku da otkažemo sve planirane događaje Eurolige i Lige prvaka za vikend od 12. do 15. marta 2020. godine. Ova odluka nije laka, ali donosi se kako bi se zaštitilo naše članstvo.

Nastavit ćemo promatrati razvoj prijetnje koronavirusom u narednim sedmicama i mjesecima i donositi odluke o mogućnostima da se neke utakmice igraju drugim vikendom, kada su planirani finalni krugovi EuroCup-a.

Žao nam je što je ova situacija postala neophodna.

IWBF Europe bit će u kontaktu sa svim pogođenim timovima, lokalnim organizacijskim odborima i tehničkim službenicima s više informacija o sljedećim koracima.

Zahvaljujemo na razumijevanju i strpljenju.”

Walter Pfaller, predsjednik

Petr Tuček, generalni sekretar

Radio Gradačac / IWBF Europe / Foto arhiva

Comments are closed.

YouTube