Najnovije vijesti

“Zebed” d.o.o. iz Gradačca dobitnik plakete “Turistička zvijezda TK” za 2022. godinu

31/12/2022 | objavio Radio Gradačac
“Zebed” d.o.o. iz Gradačca dobitnik plakete “Turistička zvijezda TK” za 2022. godinu
GRADAČAC

Na tradicionalnoj manifestaciji „Lideri biznisa“ Tuzlanskog kantona i „Turističke zvijezde“, u hotelu Minero Tuzla dodjeljena su priznanja za sedam  uspješnih poduzetnika, sedam turističkih zvijezda i jedno specijalno priznanje najnačelnika.

Stručni žiri je odabrao lidere – one koji su svojim radom i asortimanom proizvoda zaplijenili pažnju tržišta i dali poseban doprinos privrednom razvoju Kantona.

Priznanja su dodjeljena kompanijama iz različitih oblasti- građevinarstva i proizvodnje, energetike i rudarstva, uslužnih djelatnosti, oblasti prehrambene industrije i obrtnih djelatnosti.

U oblasti proizvodnje, građevinarstva, energetike i rudarstva, priznanja su uručena kompanijama: Eko Toplane d.o.o. Gračanica i  SU-AD d.o.o. Živinice

Lideri biznisa iz uslužnih djelatnosti su: Javno preduzeće “Vodovod i kanalizacija” d.o.o. Gračanica,Javno  komunalno  preduzeće „ Saobraćaj i komunikacije-Tuzla“ d.o.o. Tuzla i  HIH d.o.o. Živinice

Najbolja među obrtnim djelatnostima ove godine, izabrana je: Pekara “Hukić”  Tuzla

Lider biznisa TK iz oblasti prehrambene industrije za 2022 je: “BONY” d.o.o. Tuzla

U skladu sa kriterijumima koji su bazirani na značaju, prepoznatljivosti, inovativnosti  destinacije, Turistička zajednica  TK i lokalni turistički uredi odabrali su sedam turističkih zvijezda za 2022. godinu: Međunarodni festival umjetnosti mladih „Kaleidoskop“ Tuzla, Barista d.o.o. Tuzla, Javna ustanova “Centar za zaštitu, razvoj i promociju turizma” Banovići, Hotel  “Muška voda” Kladanj,  Konoba “Bosna kod  Vilde” Kalesija, ZEBED d.o.o  Gradačac i Hotel “Vertigos” Tuzla.

Priznanja ispred Vlade Tuzlanskog kantona uručio je predsjednik Skupštine Tuzlanskog kantona Žarko Vujović. Također, priznanja je uručio i Miralem Mešković, direktor Turističke zajednice Tuzlanskog kantona.

Plaketa za “najnačelnika” uručena je g. Zudinu Mahmutoviću, načelniku Općine Sapna, za dugogodišnju nesebičnu saradnju i izuzetan doprinos u obnovi i razvoju privrednih kapaciteta i materijalnih dobara na području Općine Sapna, poboljšanju uslova života i rada svih građana, sa tendencijom daljeg razvoja, modernizacije i stvaranja boljih uslova života stanovništva ove općine.

 

__________

ZEBED” d.o.o. Gradačac.

“ZEBED” d.o.o. export-import za proizvodnju, ugostiteljstvo i turizam Gradačac je osnovana 1998. godine i od tada nije prekidala svoj rad te je jedan od najstarijih ugostiteljskih preduzeća u Gradačcu. Za vrijeme svog djelovanja bila je jedna od vodećih ugostiteljskoturističkih organizacija u Gradačcu i intenzivno radila na promociji Gradačca i Tuzlanskog kantona te afirmaciji turizma na našem područiju. Osim ugostiteljske djelatnosti i promocije gastronomije našeg kraia “Zebed” d.o.o je posvećen kvaliteti usluga, promociji grada, “Zebed” je u svom dugogodišnjem radu bio nosioc brojnih kulturnih događaja u Gradačcu, organizator poznatih gradačačkih “Večeri sevdaha”, domaćin brojnih televizijskih emisija, organizator školskih ekskurzija sa bogatim sadržajem aktivnosti. Unutar svojih poslovnih jedinica bio je koncesionar nacionalnog spomenika Kule “Zmaja od Bosne” i jezera Hazna u Gradačcu. Predvodio je brojne ekološke akcije.

__________

Iz “Zebeda” su se na Facebook stranici Jezero Hazna zahvalili gostima, prijateljima i saradnicima za podršku, bez koje bi bilo teško ostvariti ovako značajno priznanje.

Dragi gosti, prijatelji i suradnici, još jedna godina uspješnog poslovanja je iza nas.

Našu 2022. godinu su obilježili mnogobrojni uspjesi, realizirani projekti i planovi, kao i mnogo veselja, druženja i dobre muzike. 

I ove godine firma ZEBED je počašćena plaketom “Turistička zvijezda TK”, za veliki doprinos razvoju turizma na području Tuzlanskog kantona. 

Ovim putem želimo da se zahvalimo našim gostima, prijateljima i suradnicima za podršku sve ove godine. Mnogo rada, truda i vremena je uloženo kako bismo zajedno slavili naše uspjehe.

Hvala Turističkoj zajednici grada Gradačca, Turističkoj zajednici Tuzlanskog kantona i redakciji Glas TK na podršci i divnom druženju na svečanoj dodjeli priznanja za “Lidere biznisa” i “Turističke zvijezde”. Bila nam je čast!

U 2023. ulazimo još spremniji i nadamo se da će ćemo je provesti u zdravlju, veselju, slozi i nizom uspjeha u našem gradu, naveli su iz Zebeda.

__________

Radio Gradačac / Glas TK / “Zebed” d.o.o. Gradačac

 

Comments are closed.

YouTube