Najnovije vijesti

Žepče slavilo u Gradačcu

03/03/2018 | objavio Radio Gradačac
Žepče slavilo u Gradačcu
Rukomet

Nakon nešto duže zimske pauze, u subotu je u Gradačcu utakmicom 12. kola između rukometnih klubova Gradačac i Žepče nastavljeno prvenstvo Prve lige Federacije BiH grupa Sjever. U 12. kolu bolji od izabranika trenera Dade Doborca bili su ruklometaši iz Žepča koji kući nose puni plijen pobjedivši 27:33.

Gosti su bolje otvorili utakmicu i prilično lako realizovali napade ka golu Gradačca pa se na odmor otišlo kod rezultata 13:15. Domaći su na početku drugog poluvremena pokušali napraviti preokret i došli do izjednačenja ali nisu imali snage i rješenja za izuzetno raspoloženog golmana Damira Ćorušu, koji je najzaslužniji za pobjedu Žepčaka.

U nastavku gol razlika u korist gostiju je rasla, pa je pred kraj utakmice trener gostiju Enver Bajraktarević odlučio da da šansu mlađim rukometašima a umjeto Ćoruše među stative je stao Ivan Babić. Nažalost, rukometaši Gradačca ovu utakmicu su odigrali ispod očekivanog nivoa i nove prvenstvene bodove morat će tražiti u nekom od narednih duela.

U ekipi Gradačca najefikasniji je bio Armin Kahvedžić sa 5 pogodaka, dok su Nermin Čaušević, Nermin Isić i Edin Zrnić postigli 4 pogotka. Edin Čaušević i Halil Udvinčić su se upisali u listu strijelaca sa 3, a Irfan Islamović, Adi Mehmedćehajić, Samir Bajramović i Refik Mujčinović su popstigli po 1 pogodak.

A kod rukometaše Žepča najraspoloženiji je bio Ante Dragičević sa 10 pogodaka. U listu strijelaca upisao se i maldi Emir Bajraktarević sa 8 pogodaka. Slijede Tomislav Jukić sa 7, Stjepan Malbašić 4, Luka Lovrić sa 2 te Alen Marković i Toni Knezović s po 1 pogotkom.

Radio Gradačac

Rukomet, 12. kolo I lige FBiH – Sjever

RK Gradačac – RK Žepče 27:33 (13:15)

Sportska dvorana. Gradačački sajam. Gledalaca 100. Sudije: Mahir Čaušić (Maglaj) i Amel Muratović (Zavidovići). Delegat:Nermin Šaković (Gračanica). Sedmerci: Gradačac 3(2), Žepče: 4(4). Isključenja: Gradačac 16 minuta, Žepče 18 minuta. Rezultat: RK Gradačac – RK Žepče 27:33 (13:15).

RK Gradačac: Hećimović, N. Čaušević 4, Islamović 1, Mehmedćehajić 1, Bajramović 1, Isić 4, Čaušević 3, Kahvedžić 5, Mujčinović 1, Boloban, Kavazović, Zrnić 4, Džinić, Okanović, Omić, Udvinčić 3. Trener: Dado Doborac.

RK Žepče: Dragičević 10, Knezović 1, Klarić, Jorgić, Zovko, Šimić, Đerek, Marković 1, Ravnjak, Lovrić 2, Bajraktarević 8, Malbašić 4, Jukić 7, Ćoruša, Šumić, Babić. Trener: Enver Bajraktarević.

 

Comments are closed.

YouTube