Najnovije vijesti

ZIMSKI GRADačac nudi zanimljive sadržaje i nakon novogodišnjih praznika

03/01/2024 | objavio Radio Gradačac
ZIMSKI GRADačac nudi zanimljive sadržaje i nakon novogodišnjih praznika
GRADAČAC

Uz odbrojavanje, najljepše želje i bogat zabavni program građani Gradačca su ušli u Novu 2024. godinu. Gradačačani i njihovi gosti koji su odlučili Novu 2024. godinu dočekati na Trgu Alije Izetbegovića mogli su uživati u novogodišnjem koncertu TNT benda. Gradačac se ove godine pridružio mnogim bosansko-hercegovačkim gradovima koji su ulazak u Novu godinu obilježili bez pirotehnike. Tako je i Gradačac u Novu godinu ušao bez organizovanog vatrometa.

Na novogodišnjem prijemu gradonačelnik Grada Gradačac, Edis Dervišagić, uputio je javnu čestitku u kojoj je izrazio želju da Nova godina bude u znaku dobrog zdravlja, da svima donese radost i blagostanje, i da pri tom ne zaboravimo one koji trebaju našu ljubav i podršku. 

Vjerujem da ćemo kao i do sada uspješno prevazilaziti teškoće, i spremno dočekati izazove u svakodnevnom životu poslovno i privatno, da će neizvjesni i teški trenuci prošlih godina ostati iza nas, a vrijeme koje je pred nama biti ispunjeno optimizmom i zajedništvom. Želimo da Nova 2024. godina bude prosperitetna, uspješna i bolja od prethodne u svakom pogledu da nam se ostvare pojedinačne i zajedničke želje. Sretna Nova 2024. godina, poručio je gradonačelnik Dervišagić.

Manifestacija ZIMSKI GRADačac nastavlja se i nakon novogodišnjih praznika. Za najmlađe, sve zainteresovanje Gradačačane i njihove goste do 1. februara otvoren je “Zimski bazar” i klizalište. U subotu 6. januara je koncert grupe “Divan” na platuo Skenderije. “Zimska čarolija” koju organizuje JU Centar za kulturu “Ahmed Muradbegović” završava se 16. januara predstavom “Rodoljupci”.

Radio Gradačac / Foto: Fb Grad Gradačac

Comments are closed.

YouTube