Najnovije vijesti

Zlatne medalje na federalnom karate takmičenju za mlade takmičare osvojile Aldina Bahić, Esma Pašalić i Nusreta Bećirović

26/06/2023 | objavio Radio Gradačac
Zlatne medalje na federalnom karate takmičenju za mlade takmičare osvojile Aldina Bahić, Esma Pašalić i Nusreta Bećirović
Borilački sportovi

U Gradačcu je se u subotu 24. juna održano 18. karate prvenstvo Federacije BiH za kadete, juniore i U-21 u muškoj i ženskoj konkurenciji. Domaćin je bio Karate savez Federacije BiH koji je organizaciju Prvenstva povjerio Klubu borilačkih sportova (KBS) “Zmaj“ Gradačac.

Najbolji mladi karatisti sa prostora Federacije Bosne i Hercegovine su u gradačačkoj sportskoj dvorani prezentovali svoje karate vještine u borbama i katama, ekipno i pojedinačno.

Na 18. karate prvenstvu Federacije BiH za kadete, juniore i U-21 učestvovalo je 321 karatista iz 67 klubova koji su se takmičiti u 39 kategorija. Najuspješniji su dobili priznanja i medalje ali i priliku da ponove uspjeh na državnom takmičenju.

Boje grada domaćina branilo je deset takmičara iz KBS „Zmaj“ i Karate kluba „Tempo“ Gradačac.

Zlatne medalje dobile su članice KBS „Zmaj“ Gradačac Aldina Bahić (kate kadetknije) i Esma Pašalić (kate juniorke). Nusreta Bećirović iz Karate kluba „Tempo“ je prvakinja Federacije BiH u katama U-21 žene.

Srebrnu medalju u kategriji borbe juniri -68 kg osvojio je Armin Mujanović iz KK „Tempo“ a njegov klupski kolega Dino Imširović podjelio je treće mjesto na podijumu u kategoriji borbe U-21 -75 kg.

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube