Najnovije vijesti

Zmaj ponovo treći u NLB ligi, Kamberović najbolji strijelac sezone

09/04/2018 | objavio Radio Gradačac
Zmaj ponovo treći u NLB ligi, Kamberović najbolji strijelac sezone
Košarka

Završna runda regionalne NLB lige u košarci u kolicima odigrana je u subotu u sportskoj dvorani Marof u Novom mestu. Titulu šampiona lige u desetoj, jubilarnoj sezoni, osvojio je KKI Vrbas koji je u finalnom meču porazio Castelvecchio sa 67:46.

U utakmici za treće mjesto KIK Zmaj Gradačac savladao je ekipu Una Sana rezultatom 53:69. Peto mjesto pripalo je RBB FlinkStones, šesti je ZŠIS-POK, a sedmi KKI Zagreb.

I ova sezona bila je izuzetno naporna, budući da se KIK Zmaj takmiči na različitim nivoima. „Pored PL BiH, mi smo bili učesnici Euro lige gdje smo takođe osvojili treće mjesto, zatim Regionalna liga, odazivamo se svim međunarodnim turnirima, tako da je godina bila stvarno naporna, ali igrači su dali sve od sebe i potvrdili rezultate koje inače osvajamo“, izjavio je za Radio Gradačac Jakub Džinić, predsjednik KIK Zmaj.

Ekipa je drugoplasirana u PL u jesenjem dijelu prvenstva, u Regionalnoj i Euro ligi ostvarila je treća mjesta, te osvojila KUP FBiH. „Mislim da smo postigli izuzetno dobre rezultate s obzirom na okolnosti i stanje u kojem funkcioniše KIK“, dodao je Džinić.

Za najboljeg strijelca regionalne NLB lige proglašen je Enes Kamberović iz KIK Zmaj koji je ostvario 151 poen, a među prvih 15 igrača lige ušla su još četiri Zmaja.

Ekipa se po povratku iz Slovenije odmah okrenula pripremama za proljetni dio Prvenstva SKKBIH koji počinje 21. aprila. Prije toga očekuje ih završnica Kupa Bosne i Hercegovine u kojoj se u Zenici sastaju sa ekipom Vrbasa.

Radio Gradačac/ Foto:kosarka.si

Comments are closed.

YouTube