Najnovije vijesti

“Zmajice” u srijedu obilježavaju Međunarodni dan djece oboljele i liječene od raka

13/02/2023 | objavio Radio Gradačac
“Zmajice” u srijedu obilježavaju Međunarodni dan djece oboljele i liječene od raka
GRADAČAC

Povodom 15. februara – Međunarodnog dana djece oboljele i liječene od raka, brojna udruženja u Bosni i Hercegovini će organizovati niz akcija podrške. Simbol borbe protiv raka među djecom je zlatna vrpca, kojom se želi ukazati koliko je dragocjen dječji život te nas podsjetiti na hrabre mališane koji se svakodnevno bore za život.

Članice Udruženja „Zmajice“ Gradačac će u srijedu (15. februara) ispred gradskog kina od 11 do 13 sati dijeliti zlatne vrpce i na taj način skrenuti pažnju na ovu opaku bolest. 

O ovoj aktivnosti za Radio Gradačac je govorila Zijada Zrnić, predsjednica Udruženja žena oboljelih od karcinoma dojke i ostalih malignih oboljenja “Zmajice” Gradačac:

Sav prihod koji naši sugrađani doniraju, ove godine će biti uplaćen na račune dva udruženja za pomoć i podršku oboljeloj djeci kao i njihovim porodicama. To su udruženja Srce za djecu oboljelu od raka i Udruženje PIPOL Tuzla.

Istrajni u podršci. Zajedno!

– Ovo je dan u godini kada najglasnije govorimo o potrebama i problemima djece oboljele i liječene od raka. Vrijeme kada nas društvo čuje. Ovo je vrijeme kada slavimo život, pričamo najljepše priče o pobjedi. Vrijeme kada cijeli svijet govori o tome, poručuju iz Udruženja Srce za djecu.

PODRŽIMO BORBU PROTIV DJEČIJEG RAKA

Udruženje porodica i prijatelja djece oboljele od malignih bolesti “PIPOL” prikupljenim sredstvima finansirati će kupovinu poklon paketića za djecu oboljelu od raka na bolničkom liječenju, poklon paketića za djecu na kućnom liječenju i oporavku te djecu i mlade izliječene od raka, porodičnih paketa sa osnovnim prehrambenim i higijenskim artiklima, te opstanak društvenog Centra za djecu izliječenu od raka – K.I.D.S. Centra. 

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube