Najnovije vijesti

Zvijezda i Olimpik podijelili bodove

08/04/2018 | objavio Radio Gradačac
Zvijezda i Olimpik podijelili bodove
Nogomet

 

U derbiju 21. kola Prve lige FBiH Zvijezda i Olimpik su u Gradačcu odigrali neriješeno 0:0. Tim iz Gradačca bio je dominantniji, posebno u drugom poluvremenu, ali izabranici Nermina Šabića nisu uspjeli savladati golmana Dejana Bandovića.

Dobru priliku imao je Himzo Hevešević u 45. minuti ali njegov prizemni šut zaustavlja golman Olimpika. Najbolju priliku za promjenu razultata Zvijezda je imala preko rezerviste Dženisa Huseinspahića u 68. minuti, ali je Milan Muminović bio priseban i uspio otkloniti opasnost po gol Olimpika.

Gosti sa Otoke pružili su dobar otpor i nekoliko puta zaprijetili golu Emira Prljače. Dejan Vukomanović je u 76. minuti pokušao iznenaditi odbranu Zvijezde a njegov šut je završio preko gola, nakon čega je Zvijezda ponovo preuzela inicijativu ali promjene rezultata nije bilo.

Remi Zvijezde i Olimpika iskoristila je Sloga (S.H.) i izjednačila se sa timom iz Gradačca na prvom mjestu sa po 42 boda. Orašje je iz Konjica donijelo bod (0:0) i zadržalo je treću poziciju (40), dok je Olimpik četvrti sa bodom manje.

Zvijezda – Olimpik 0:0

Gradačac, stadion: Banja Ilidža. Gledalaca: 1200. Sudija: Sabrija Topalović (Zenica). Pomoćnici: Emir Delić i Sahib Smriko (oba Zenica). Delegat: Jasmin Memišević (Breza). Žuti kartoni: Devedžić, Čivić, Brčkalić (Zvijezda), Alešević, Šćepanović, Muminović, Vukomanović.

Zvijezda: Prljača, Adžem, Pršeš (76. Serdar), Cvijanović, Brčkalić, Guzina, Devedžić, Čivić, Đekić (88. Kesić), Kapetan, Hevešević (46. Huseinspaić). Trener: Nermin Šabić.

Olimpik: Bandović, Milović, Jusić, Čvoro, Osmanović, Muminović, Karić, Šćepanović (54. Vukomanović), Sadiković, Alešević (Stojanović), Blaić. Trener: Dragan Radović.

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube