Najnovije vijesti

Zvijezda izgubila bitku za povratak u PL BiH, Biberovo Polje na vratima Prve lige TK

06/06/2016 | objavio Radio Gradačac
Zvijezda izgubila bitku za povratak u PL BiH, Biberovo Polje na vratima Prve lige TK
Nogomet

 

Zvijezda je u posljednjem kolu izgubila bitku za povratak u Premijer ligu. Bosna iz Mionice za kraj obradovala svoje navijače uvjerljivom pobjedom, dok će se u Drugoj ligi TK u posljednjem kolu odlučiti da li će osvajač biti Biberovo Polje ili Polet u direktnom okršaju u Palanci. Tramošnica napustila utakmicu.

…………………………….

Bosna uvjerljiva za kraj sezone

Zvijezda nije uspjela. Nakon što su cijeli proljetni dio sezone vodili borbu do posljednjeg kola 1. Federalne lige sa Metallegheom, ekipa iz Jajca je izašla kao apsolutni pobjednik i slavi historijski plasman u najjaču BH ligu. Nakon što je već na samom početku poništen regularan go Ramiću, bilo je jasno da će Zvijezda teško doći do pobjede u Čapljini, a domaćin je na kraju slavio sa uvjerljivih 4:0. Da stvar bude još gora za Zvijezdu, Metalleghe se relativno lako obračunao sa rasterećenom ekipom Goražda na njihovom terenu i slavio sa uvjerljivih 3:0, i tako otvorili sebi vrata Premier lige, po prvi put u svojoj historiji.

Bosna je u Mionici pred svojim navijačima u velikom stilu završila takmičenje u 2. Federalnoj ligi u ovoj sezoni te su za kraj svojim navijačima poklonili uvjerljivu pobjedu od čak 7:2 protiv ekipe Posavine 108. Iako su Mioničani bili uvjerljivi, ipak ovo nije najveća pobjeda u posljednjem kolu jer je Mladost u Malešićima sa nestvarnih 12:1 bila bolja od davno prežaljene ekipe Radnika Lipnice. Bosna na kraju ovu sezonu može smatrati uspješnom jer su davno prebrinuli sve brige oko opstanka, a na kraju su završili na pristojnom devetom mjestu.

…………………………………….

Trebava pred ispadanjem, posljednje kolo odlučuje o prvaku

U derbiju 25. kola Druge lige Biberovo Polje je na svom terenu sa 2:0 bilo bolje od Izbora, te su kolo prije kraja ostali sa tri boda ispred prvog pratioca Poleta. Upravo je Polet u ljepotici kola sa 4:3 na Popovači slavio pobjedu protiv OFK Vide, koja je samo tri dana ranije igrala finale kupa i sigurno nisu ušli 100% pripremljeni u ovu utakmicu. Poslije ovog kola riješene su neke velike nedoumice, ali ostala je neriješena ona najbitnija a to je ko će u Prvu ligu. Posljednje kolo nam donosi direktan obračun za ulazak u Prvu ligu u Palanci. Polet će biti domaćin Biberovom Polju, i samo ih pobjeda vodi u viši rang, dok je gradačačkoj ekipi i bod dovoljan za veliko slavlje.

Ekipa iz Rajske, 12. Decembar je poslije poraza na penale u finalu gradačačkog kupa tugu ublažio visokom pobjedom nad Trebavom od 4:0 na svom terenu, te su tako kolo prije kraja prebrodili sve brige oko opstanka, a gurnuli ekipu iz Zeljine u tešku poziciju. Trebava u narednom kolu dočekuje ljute rivale i komšije Željezničar, ali im ni pobjeda ne može garantovati opstanak jer su na posljednjem mjestu, te se moraju nadati kiksu nekog od direktnih konkurenata. OFK Međiđa je u Jelovče selu sa 2:1 bila bolja od rasterećene ekipe Željezničara, te kolo prije kraja sami odlučuju o svojoj sudbini protiv Jedinstva na svom terenu koje je pobjedom također obezbijedilo opstanak u Drugoj ligi. Upravo je Jedinstvo u Vučkovcima slavilo najuvjerljiviju pobjedu u ovom kolu, te su sa čak 7:1 deklasirali Voćar.

Uvjerljiva je bila i Sloboda koja je u Kerepu ekipu Ograđenovca ispratila sa čak šest golova, a na kraju su slavili sa 6:2, te ih tako ostavili u poziciji da se bore za opstanak  u posljednjem kolu. U komšijskom derbiju u Koraju, domaćin je bio bolji od Graničara sa 3:2, ali im ta pobjeda ne znači puno jer su kolo prije kraja ostali bez nade da mogu doći do Prve lige, dok će Graničar bodove za opstanak tražiti u posljednjem kolu protiv OFK Vida na svom terenu.

Za Prvu ligu TK u posljednjem kolu će se boriti Polet i Biberovo Polje u direktnom okršaju u Palanci, a u borbi za opstanak ostale su još ekipe Trebave, OFK Međiđe, Graničara, Voćara i Ograđenovca. U najlošijem položaju je fenjeraš Trebava kojoj osim pobjede protiv Željezničara u posljednjem kolu treba i barem jedan kiks od navedenih ekipa, a svi ovi timovi su domaćini u posljednjem kolu. Voćar u Šatorovićima dočekuje Slobode, Ograđenovac će u komšijskom derbiju igrati protiv Koraja,  dok će Graničar svoju utakmicu sezone igrati u Brezovom Polju protiv OFK Vida. Još se sastaju Trebava i Željezničar te OFK Međiđa i Jedinstvo. Pored apsolutnog derbija kola u Palanci u posljednjem kolu se sastaju Izbor i 12. Decembar u Brčkom koji mogu igrati bez pritiska, a obje ekipe su poznate po tome što njeguju lijep i napadački fudbal.

……………………………

Tramošnica napustila, Mladost došla do boda u Dubravama

Mladost (Sibovac) je gostovala kod komšija na tabeli u Dubravama te su donijeli kući bod, a rezultat je bio 2:2. Tramošnica je napustila teren u Kostrču na poluvremenu pri rezultatu 1:0 za domaćine. Razlog toga je pregruba igra od strane domaćina koju je dopuštao glavni sudija ovog meča, kao i  brojne uvrede kako treneru tako i igračima Tramošnice. U posljednjem kolu Tramošnica dočekuje davno otpisanu Mladost iz Domaljevca. Druga Mladost ona iz Sibovca će na svom terenu dočekati 19. Srpnja iz Oštre Luke.

Tekst:Samed Mustafagić/Foto: Redžep Kadrić

Comments are closed.

YouTube