Najnovije vijesti

Zvijezda je šampion!!!

13/11/2017 | objavio Radio Gradačac
Zvijezda je šampion!!!
Nogomet

Zvijezda je pobjedom protiv Čapljine 2:0 osvojila titulu jesenjeg šampiona Prve lige F BiH. Strijelci su bili Obren Cvijanović u 63. minuti i Gedeon Guzina u sudijskoj nadoknadi. Domaćini su silno željeli pobjedu kako bi ovjerli prvo mjesto. Od početka utakmice su krenuli silovito, a odbrana Čapljine kapitulirala je u drugom poluvremenu.

Obren Cvijanović bio je uporan i nakon što mu je Franjo Buntić odbranio šut, ponovo natrčava na odbijenu loptu i pogađa za vodstvo od 1:0. Gedeon Guzina ovjerio je pobjedu, a vjerni navijači i simpatizeri Zvijezde aplauzom su ispratili izabranike trenera Nermina Šabića na zasluženu zimsku pauzu.

Malo tko je mogao očekivati da će trener Šabić posložiti ekipu i dovesti je do vrha, u klubu sa finansijskim problemima, malim budžetom i koji umjesto uprave vodi radna grupa.

„Ispunili smo cilj i igrači će trenirati još dvije sedmice nakon čega idu na zimsku pauzu. Imamo želju da zadržimo postojeći kadar i razgovarat ćemo sa svima o produženju angažmana. Pripreme počinju početkom naredne godine“, rekao je predsjednik radne grupe Ensar Novalić.

Zvijezda je u jesenjem dijelu prvenstva imala najčvršću odbranu, a kapiten i golman Emir Prljača ističe da je to plod timske igre i da su svi dali svoj puni doprinos osvajanju prvog mjesta.

Zvijezda – Čapljina 2:0 (0:0)

Gradačac. Stadion: Banja Ilidža. Gledalaca: 600. Sudija: Adis Mulahasanović (Sarajevo). Strijelci: 1:0 Cvijanović (63.), 2:0 Guzina (92.). Žuti kartoni: Cvijanović, Huseinspahić (Zvijezda), Vulić, Popović, Bondža (Čapljina).

NK Zvijezda: Prljača, Adžem, Delić, Cvijanović, Brčkalić, Guzina, Osmić (13. Kapetan), Devedžić, Čivić, Hevešević (77. Kokot), Huseinspahić. Trener: Nermin Šabić.

Čapljina: Buntić, Puljić, Popović, Vulić (46. Bondža) , Leko, Zubac (71.Zelenika), Buhač (82. Novaković), Haračić, Dučić, Rodin, Jelavić. Trener: Damir Borovac.

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube